Yargıtay Başsavcısı AKP'ye Kapatma Davası Açtı
Yargıtay Başsavcısı laiklik dışı eylemlerin merkezi olduğu iddiasıyla hükümet partisi olan AKP hakkında Anayasa Mahkemesinde dava açtı. İddianamede türban konusu, RP ve FP ile bağların kopartılmadığı, bazı belediye başkanları ve milletvekillerinin açıklamaları gibi detaylar var. İddianamede aralarında Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu çok sayıda AKP'li hakkında siyaset yasağı da isteniyor.
Şu anda Anayasa Mahkemesinde DTP hakkında açılmış olan kapatma davası da sürüyor. Eğer her iki dava da kapatma yönünde sonuçalnırsa TBMM'de grubu bulunan dört partiden ikisi kapatılmış, geriye CHP ve MHP kalmış olacak.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben kendi fikrimi söyleyeyim. Birilerinin AKP'yi 10 yıl daha iktidar yapmak istediğini düşünüyorum. Kemalist devlet bürokrasisinin AKP'ye çalıştığını düşünmeye başladım iyiden iyiye. Daha önce ordunun muhtırası sayesinde oy desteğini yüzde 10 kadar artırmışlardı, şimdi de bu kapatma davası sayesinde kaybetmeye başladığı desteği yeniden kazanaktır.
DTP dışındaki bütün siyasi partiler oy kaybetmektelerdi. Belki belediye seçimlerinden AKP zayıflamış çıkacaktı. Şimdi ise belediyeleri çok daha güçlü şekilde kazanacaklarını düşünüyorum.
|