yafu camalım yine bam telime bastın (acık acıdı

)
camalım köyün birine hoca tutulmuş (bilirsin eskiden köylü kendi imamını kendi tutardı)
bak hoca deyince aklıma bir fıkra geldi onu anlatayım sonra esas mevzunun konusuna geçerim
yine bu anlattığım gezgin bir hoca bir köye gelir.
hoca muhtarı bulup. *hoca olduğunu söyleyip ''isterseniz size imam olayım der'' hocaya '' tamam '' derler
hoca mübarek gün diye cuma günü cuma namazıyla beraber hocalığa karar verir
neyse cuma günü gelir imama cübbeyi sarığı giyip çıkar minarede ezanı okuyp aşağı iner
hoca bir bakarki bütün köyün erkekleri kapıda hoca '' niye camiye girmediniz?'' diye dorar
camaattan biri '' biz *şeapmadığımız imamın arkasında namaz kılmayız''
bakmış hoca köyün bütün erkekleri cminin önünde
kafasındaki sarığı üstündeki cübbeyi atar tabanlar kuvvet kaçmaya başlar. imam koşar koşar epey uzakta bir yerde
bir çeşme görür önündede üç beş kişi sohbet etmekte
hoca içinden ''allaha bin şükür kurtuldum '' diye dua eder.
çeşemenin başındakilere selam verir tam bir yudum su içecekken içlerinden biri '' hayrola hemşerim bu ne telaş'' diye sorunca *hoca durumu anlatır . hemen biri atlar '' hocam o şerefsizler inanma onlar bir şey yapmaz onlar kovalar biz burda şeaparız.
gelelim konumuza uygu hoca hikayemize
yine bir köye bir *imam tutulur hocadan memnunlar ama hoca namazın sonunda duayı çok uzatıyor. cemaatın çoğu yaşlı
osuruğunu tutamayan çişini tutamayan mebzul. bu yüzden cemaat huzursuz.
cami cemaatından ileri gelernlerden biri derki etrafına '' ben kısa bir dua hazırladım. durumu anlatıp hocadan sadece benim verdiğim duayı okumasını isteyeceğim . muvafıkmıdır?'' herkes muvafıktır deyince
hocaya durum anlatılıp kısa dua eline tutuşturlur. cemaat *tam rahat edeceklerini düşünürken hoca duayı dahada uzatır.
namazdan sonra hocaya sorarlar ''ne oldu dua işi?''
imam cevap verir ''sizin duanızıda okudum ya ''
burdan çıkarılacak ders '' HER İMAM BİLDİĞİNİ OKUR'' *SENİN İMAMINDA BİLDİĞİNİ OKUYOR
sen ne dersen de bu değişmez.
atalrımız ne demiş. ....... ne demişse demiş banane sana ne?
hani nasrettin hocaya biri demiş '' hocam sizin mahalleye doğru bir sini baklava gidiyor'' *hoca ''bana ne?''
''ama hocam sizin eve doğru gidiyor'' *hoca '' o zaman sana ne?

*

*
ONUN İÇİN BANA NE????????????????????????????????????????????