Ayaklar bas olursa!
CHP son secimlerde hezimet yasadiginda sosyal demokrat saflardan isyan sesleri yukselmeye baslamisti. Kimisi bu ulkeden birsey olmaz, 100 kilo komur icin oyunu satan milletle bir yere varilmaz, terkedip gitmek istiyorum, gobegini kasiyan adamin oyu gibi sozlerle ifade edebilecegimiz bir elitizm furyasi ortaligi sarmisti. Bir mankenimizin TV programinda "benim oyun cobanim oyuyla esit olmamali" sozu uzerine ise kizilca kiyamet kopmustu. Islamci basin hakli olarak isyan etti, cigliklar gokyuzunu buldu.
Megerse elitizm duskunlugu sadece burokrasiye sirtini yaslamaya calisan solculara ozgu degilmis. Liberal islamci kimligi ile yuzde 47 oy toplayip, halkin icinden biri, Kasimpasali, halk cocugu bilinen Basbakanimiz son bombasini patlativerdi. 1 Mayis'in tatil olmasini ve Taksim'de kutlanmasini isteyen isci sendikalarina oyle bir cikis yapti ki, CHP'lilerden geri kalmadigini dunya alem duymus oldu: "Ayaklar bas olursa kiyamet kopar!". Sozleri Hz. Ali'den alintiymis. Ama Basbakanimiz "Bir memlekette ayaklar baş olursa, başlar ayaklar altında kahrolur." seklindeki sozu biraz degistirmis. Modaya uygun sekilde sadece baslarin kahrolacagini degil, butun dunyanin kahrolacagini ilan etmis.
Bu kadar cok "bas"in ve bas olma meraklisinin oldugu yerde birilerinin de ayak olarak kalmaya razi olmasi gerekiyor tabii ki. Basiniz sizin olsun, ben ayak olarak kalayim daha iyi. Hepinizin basina tas dussun demeden de duramayacagim.
|