Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-07-2008, 18:30
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateistten Müslüman kardeşine!

bisüre önce müslüman bir arkadaşla münakaşa yaparken aklıma güzel hikayeler ve
örneklemeler geldi..birini sizinle paylaşmak istedim..

23yaşında bir gençsiniz...güzel mutlu bir hayat yaşarken bulunduğunuz ülkede
rejim değişti ve başa bir diktatör geldi..bu diktatör kurduğu rejimin düzenini sağlamak,
ve toplumu bilinçlendirmek için kanunları ve hayat tarzını içeren bir kitap çıkartıyor
belediye hoparlörlerinden duyurular yapılıyor sırayla il,il...
"değerli ... halkı,sizleri topluma kazandırmak vs.vs.vs. amacıyla 7gün sonra bir sınava tabii
tutulacaksınız...eğer sınavı geçemezseniz sağ bacağınız kesilecek...duyrulur..."
bunu duyuruyu duydun ve diğer şehirlerde bacağı kesik insanları gördün...kaçma fırsatın yok
.eğer sınavı geçemezsen bacağın kesilecek ve bundan hiç ama hiç şüphe duymuyorsun...
1hafta boyunca neler yaparsın???

eşşek gibi çalışacağınızdan benimde hiç şüphem yok...şimdi soruyorum
hiçmi günah işlemiyorsunuz(farkında olarak).çok büyük ihtimalle aldığım cevap evet...
peki bacak kesilmesinden daha büyük ebedi ızdırapların beklediği cehenneme gitmek uğruna neden
yapıyorsun?şunları söyleyebilirsin mesela...
-yapıyorum ama ileride telafi edeceğim
peki "kimsenin yarın yaşayacağına dair elinde senedi yok"sözü sizlere ait değilmi?
yada şunu söylersin
-ah arkadaş bu nefis yokmu..bişekilde uyduruyor kendine
7günün kaldığındada bacağını kaybetmek uğruna nefsini dinlermiydin???

şimdi kafanda bazı şeyler belirdiğine göre ben teşhisi koyayım.şüphen var,bunu artık sende farkettin
pekala araştırman gerektiğinin farkındasın...kutsal kitabında ise şüpheye düşüp derinlere
dalığında kafir olabileceğinden bahsederek seni uzak tutuyor...peki kuranın seni sorgulamaktan neden
uzak tuttugunu hiç düşündünmü??
örnek verecek olursak matematik,fizik gibi bilimlerde araştırdıkca öğrenirsin,dogru yada yanlıs
olduguna sonra karar verirsin...teorisinin doğruluğundan emin olan bir bilim adamı hiç bir zaman
araştırmayın,sorgulamayın demez...çünkü matematikte 2=2 dir..kısacası bilim yorumlarla tespit
edilemez...islamiyet kendine güvenseydi araştırana kafir damgası vurulmazdı...

şimdi bir sorgu yoluna çıktın müslüman arkadaşım...tabiki senden 23yıldır gördüğün inandığın,daha dogrusu
inandıgını sandıgın gerçeklerin sende höt dedinmi kabul görmesini beklemiyorum...
bu yolda okuyacaksın müslüman arkadaşım,önyargılarını kıracak "kesin doğru"diyerek okumaya başladıklarını ilk defa okuyormuşcasına değerlendireceksin..zamanla hayal kırıklığına uğrayacak,bu böyle olmamalı
diyeceksin.zamanla bunlara alışacak ve önyargılarını göreceksin...
tüm araştırmaların ve sorgulamaların ardından,eğer ben ve benim gibilerin kalbinin mühürlendiğini
düşünüyorsan hala,derimki senin mantığın zincirlenmiş...

Konu zeitgeist tarafından (06-07-2008 Saat 18:37 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler