İkinci Cumhuriyetçiler ve Emre Kongar
İKİNCİ CUMHURİYETÇİLER ve EMRE KONGAR
Bu ülkenin ne zorluklarla yetiştirdiği aydınlarını teker teker öldürdüler .
Önce araştırmacı-yazar Uğur Mumcu'yu öldürdüler .
Sonra Bahriye Üçok'u , Muammer Aksoy'u .
Sonra Ahmet Taner Kışlalı'yı ...
Turan Dursun'u , Dr. Necip Hablemitoğlu'nu .
Ve daha nicelerini ...
Dikkatinizi çekerim ; bu araştırmacı-yazar ve düşünürlerin hemen hemen hepsi Atatürkçü , hepsi aydınlanmacı , hepsi üniter devlet yapısından asla taviz vermeyen , laik , demokratik , hukuk devletinden yana olan insanlar idiler .
Beri tarafta ise devletle kavgalı , bukalemun gibi her kılığa giren , bir öyle bir böyle , tam bir omurgasız , ülkedeki tüm bölücülüğe ve bölücülere destek çıkan ; anlayacağınız her devrin adamı tuzu kuru liboşlardan , şeriatçılardan , Fetullahçılardan ve daha bir yığın diğer melanet odaklarından öldürülen kimse hiç yok .
Şimdi de sıra sosyolog-düşünür Emre Kongar ve şair-yazar-düşünür Özdemir İnce'de midir sizce de ?
Sizin de dikkatinizi çekmiyor mu ; bu ikili , liboş-şeriatçı-fetullahçı tayfasının hedef tahtasında sürekli olarak .
Bu ikiliyi makalelerinde devamlı olarak hedef tahtasına koyan gerek Yeni Şafak'taki , gerek Zaman'daki , gerekse bilmemnemne.com sitesinin ukala yazarlarına sadece şunu söyleyebilirim ki , artık çok fazla oluyorlar .
Ta Atatürk zamanında asılan İskilipli Atıf Hoca'nın haltını karıştırıp hesap soran ve kendilerini de çok akıllı zanneden bu narsist budalalar , bir gün olsun , bir kerecik olsun , daha dün gibi kısa bir zaman öncesinde kimisi kahpece sokak ortasında vurulup kimisi bombalarla havaya uçurulan yukarıdaki birçok aydınımız için tek satır da olsa o iğrenç ve taraflı kalemlerini oynatmamışlar ; oynatmadıkları gibi şimdi de bahsi edilen bu iki yazarı dillerine dolayıp bu ülkenin dengesiz psikopatlarına hedef gösteriyorlar .
Eğer ki bu iki aydın da bir gün kahpe kurşunlara hedef olursa , buradan ilan ediyorum ; katil olarak sadece onları bileceğim .
Ayrıca şunu da kafalarına iyi sokup bilmemeliler ki , bu ülkeye , Ata'sına ve devrimlere sadık insanlar da 'yeter artık' deyip birgün silaha başvuracak olurlarsa , işte o zaman hangi Allah'ın cehennemine kaçacaklarını da doğrusu çok merak ediyorum .
Emre Kongar'ı bilir misiniz ?
Kendisi alanında uzman , usta bir sosyologtur , gerçek bir aydındır .
Ne devrimlerle bir sorunu vardır ne de devletle .
Bir de , daha dün komünist olduğunu unutup milleti de hafızasız zanneden , romanları ve makalelerinde 'sübyancılık' , 'ensest ilişki' (aile içi cinsel ilişki) üzerine yazılar döktüren bir kesim vardır ki , bunlara liboşdiyenler boşuna demiyor .
Benim nazarımda bunların hiçbir kıymet-i harbiyeleri yoktur ; daha açık söyleyeyim , değil bunları aydın diye nitelemek , ekinlere , tarlalara zarar veren , insanları da sürekli rahatsız eden haşerat gibi görürüm bunları .
Bunlar , hani enteller ya , hani entelliğin gereği olarak çıkıntılık yapacaklar ya , Cumhuriyeti hiç mi hiç beğenmeyip 'İkinci Cumhuriyet' adıyla ortaya çıkarlar ve yine bunlar gibi bir yığın samimiyetsizler yüzünden zaten kemirile kemirile bir hale gelmiş Cumhuriyetin yeniden şekillendirilmesini isterler .
Ayrıca devlete , Cumhuriyet rejimine ve Atatürk devrimlerine Arap'ın develeri gibi kin duyan dincilerin çanakçılığını yapar ve başta PKK olmak üzere tüm bölücü mihraklara olanca desteklerini verirler .
Tabii bunu demokrat kisvesi altında ve şifreli sözlerle ifade ederler .
Nasıl mı ?
İşte , yukarıdaki satırlarda bahsini ettiğim bu değerli sosyolog sayın Emre Kongar bunları bir güzel deşifre etmiş ve bu kesimin söylemlerinin ardında yatan amaçlarının açıklamasını şu şekilde yapmış :
- Ben de Ramazan'da orucumu tutarım :
- Siz bakmayın benim cinsellik ticareti yaptığıma , ben aslında ahlaklı birisiyim .
*
- Tarihimizle barışalım:
- Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimleri'ni mahkum edelim .
*
- Devletle milleti barıştıralım:
- Laiklikten vazgeçelim .
*
- Cumhuriyeti demokratikleştirelim :
- Dinciliğe , ayrılıkçı etnikçiliğe , dış güçlerin denetimine izin verelim .
*
- Yeni şeyler söyleyin :
- AKP iktidarına destek verin .
*
- Statükocu olmayın :
Cumhuriyetin temel değerlerinden ve Atatürk Devrimleri'nden vazgeçin .
*
- Siz jakobensiniz :
- Siz anti-demokratik bir devrimcisiniz , çünkü alfabe devrimi , hukuk devrimi , laiklik , cumhuriyet vs . gibi Türkiye'yi çağdaşlaştıran Atatürk Devrimleri'ni savunuyorsunuz .
*
- Sizin söyleminiz resmi söylemdir :
- Siz devletin resmi görüşünü savunuyorsunuz , devlet her zaman haksız ve yalancı olduğu için , siz de öylesiniz .
*
- Biz de Mustafa Kemal'den yanayız :
Biz de Kurtuluş Savaşı'nı destekliyoruz ama , Atatürk Devrimleri'ne karşıyız .
Aydınus
|