İnternette Turan Hoca hakkında yazılanları okurken enteresan biryere rastladım.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp...p+ateist+olmak
Adres tam olarak bu. Bu site geyik sitesi olarak bilinir ama bu bilinme bu sitede ciddi şeylerin de olmadığı anlamına gelmez. Bu sitede yazılan basit birkaç satır var, Turan Dursun'un insanların zihinlerinde bıraktığı etkileri anlayabilmek için bir ipucu mahiyetinde. Yazılanlar şunlar:
"arayış süreci sırasında felsefe, sosyoloji, psikoloji ve sosyal bilimlerden haberdar olmadan din gibi çetrefilli bir mevzuya dalmış olan kişilerin turan dursun okuduktan sonra ateist olduklarını SANMA durumu. ateist oldugunu düşünen arkadaşlara başka başka dinlerin eleştrilerini okumalarını salık vermek yerine din sosyolojisi okumalarını ve incelemelerini turan dursun okumuş biri olarak tavsiye ederim.."
Kimin yazdığını bilmiyorum, yani yazanın açık kimliği dolayısıyla da akademik kariyeri, tahsili gibi etiket durumları belli değil. Ancak din sosyolojisini "Dinler insan toplumlarının korkularından doğmuştur", ya da "Dinler Afyondur,sömürür" gibi klişe, basit, slogan laflardan öte bir şekilde okuyup kavramış insanlar için önemli bir durum bu.
Aynı sitede bir söz daha var:
"Kuran okuyup ateist olmak körlüktür, turan okuyup ateist olmak saflıktır" derler; doğrudur." şeklinde bir söz. Güzel bir söz.