Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-09-2008, 02:03
volkantr volkantr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wink Tanrı Varsa Neden Müdahale Etmiyor Düşüncesinin Saçmalığı

Forumda biraz önce bir yazı okudum.Bir kardeşimiz kavga sonucu hapishaneye düşmüş.Orada tutuklu bulunan bir kişi torunu olan bebeğe cinsel istismarda bulunmuş çocuk ölmüş...

Dünyada bunun gibi hatta bundan daha beter bir çok iğrenç ötesi olay yaşanıyor.

Yada her türlü pislik dolandırıcı karaktersiz insan bir bakiyorsunuz en yüksek noktalara gelmiş.Peki o zaman nerede adalet..
Arkadaşımız yada onun gibi bir çok kişi bundan yola çıkara diyorlar ki Tanrı müdahale etmiyor o zaman yoktur...

Özellikle 21 yüzyıl teknolojisi bize bir şeyler anlatıyor.Düşünüyorum öyle ise varım sözünü daha basit bir şekilde ortaya koyuyor.

Bilgisayar oyunları sanal gerçeklik üzerine yapılan çalışmalar Matriks Felsefesi aslında neyin gerçek neyin yalan olduğunu düşündürüyor.

Arkadaşımız dünyada ki adaletsizliklere bakarak kendince madem Tanrı var bunlara müdahale etmeli diyor..
Peki bu nasıl olacak...
Birisi bir yanlış yaptığında derecesine göre sen çizgiyi aştın denilip elektrik mi verilecek...

Ben tanrı olsaydım yarattığım kainatta herkes gerçek olmazdı.Figuranlar ve gerçekten varolanlar olurdu..

Hayvalanların dünyasına bakalım.Bir aslan zavallı geyiği canlı canlı nasıl parçalıyor.Bu da adaletsiz değil mi?

Bu gibi durumlarda şöyle düşünün...

Kainat da iki türlü varlık vardır.Gerçek olanlar ve figuranlar..

Kimin gerçek kimin figuran olduğunu kimin gerçekten varolmadiğini kimse bilemez...

Nasıl ki o parçalanan geyik sadece bir görüntü ise o bebek de aynı şekilde görüntüdür...

Peygambere araplar gelip sürekli kıyamet ne zaman kopacak diye sorarlarmis.Onlara göre kıyamet onların döneminde kopacakmiş.En sonunda Muhammed demiş ki onlara söyle sormasınlar onu Allah bilir..

İşte bu hesap...Olayı böyle dünya neden Adaletsiz şu oldu bu oldu Tanrı yoktur öyleyseye getirmemek lazım..
Muhammed kitaplara inanmayın buna bende katiliyorum..

Ancak adalet yok tecavuz oluyor sapikliklar var oyle ise Tanrı yoktur demeyin..

Daha basiti şöyle düşünün bir oyun hazirlanmiş..Bu oyun 2300 yılında çıkmış...Sanal gerçeklik oyunu..Sizde bunun yazarısınız.En mükemmel şekilde hazirlamissiniz.İçinde gerçek oyuncular birde tabii ki gerçek olmayan sanal mekanlar varlıklar var..

Birisi gelip diyor ki size..Eee bu oyunda her şey var..Geyikler ölüyor...Tecavüz var...

Sen neden tecavüz olunca bunlara elektrik vermiyorsun..Gücün mü yetmiyor...

Adam der ki bu oyun en mükemmeli sen git en iyisi 1980 yılına tetris oyna..

Özetle arkadaşlar adalet yok şu yok bu yok diye tanrı yok demek abesle iştigal etmektir..
En mükemmel şekildedir kainat...Keyfini çıkarın.

Konu volkantr tarafından (07-09-2008 Saat 02:08 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler