Yaratıcıya İnanmayan Kardeşlerime Üzülüyorum.
Üzüntü konusunda gerçekten samimiyim nedenine gelince Bir yaratıcıya inanmayan kardeşlerim
Evrenin ve kendilerinin kör bir tesadüf eseri veyahut ezeli ve ebedi olan bir Maddenin eseri
olduğuna inanıyorlar yani Bilinçli bir Yaratıcıya ve O”nun oluşturduğu bir evrene değil de
Bilinçsiz bir yaratıcıya ve O”nun oluşturduğu evrene inanıyorlar. Bu inanışta büyük sorunları beraberinde
getiriyor.
Mesela İnsanın Hayatı üzerinde kimin nasıl bir karar verme mekanizması vardır. Kim Nerede
Ne zaman Hangi Anne ve Babadan doğacak Akıllımı akılsız mı olacak Sakat mı sağlam mı olacak
Kadın mı erkek mi olacak Zengin mi fakir mi olacak . Bilinçli bir yaratıcıya inanmayanlar genlerden,
tesadüflerden bilinçsiz seçimlerden bahsede bilirler ama yinede tatminkar bir cevap veremeyeceklerdir.
Eğer bilinçli bir Yaratıcı yoksa o zamanda karar verilmiş öngörülmüş bir gelecek yoktur ve
her insan kendi geleceğini yalnızca kendi şekillendirebilir ve iyi yada kötü seçimi kendi özgür
ve hür iradesi ile yapabilir (Tabi genetiği ne kadar izin veriyorsa ki bu bile insanın özgür
bir iradeye sahip olmadığı anlamına gelir) Ama bilinçli bir yaratıcı varsa da öngörülmüş bir gelecek vardır.
Bu arada çok önemli bir soru aklımıza gelmelidir İnsanın kendisine has geleceğinin
şekillenmesinde sadece kendi özgür seçimimi vardır yoksa kendi seçimlerinden çok
anlamını çözemediği Hayatına İnsanın iradesi dışında yön veren bir gizli mekanizma (Kader) mı vardır.
Bu konuda en yakın örnek kendi hayatımızdır. Şöyle bir düşünün hayatınızda bütün
istekleriniz oluyor mu Başınıza gelen olayların Hepsi sizin özgür seçimleriniz mi değil mi ?
Bu sorulara vereceğiniz vicdanlı cevaplar Bilinçli yada bilinçsiz bir yaratıcının
olup olmadığı hakkında (Bilinçli yada bilinçsiz yaratıcı kavramını özellikle
kullanıyorum ki Esasında Tanrı kabul etmeyip Maddenin bizi ve evrenimizi
meydana getirdiğini kabul etmek Maddeyi Yaratıcı mesabesine koymak anlamındadır.)
Karar vermenize vesile olur.
Eğen bilinçsiz bir oluşum söz konusu ise Ben Neye ve kime göre
Türkiye gibi geri kalmış milli geliri düşük zar zor kendi kendine yeten rahat bir
şekilde yaşayamadığım bir ülkede doğup sefalet içerisinde yaşarken
Barak obama Amerika da doğup dünyayı yönetecek hem yeteneğe hem de
şansa sahip olabiliyor bunu nasıl bir mantık kabul edebilir ve isyan etmez .
Bu madde ne kadar gaddar yada zalimde beni sefalet içerisinde bırakırken
diğerine çok büyük imkanlar vermiş neye göre.
İşte bu noktada bilinçli bir yaratıcıya inanan ile bilinçsiz bir oluşuma inanan insan
psikolojisi bizim konumuz. Yaratıcıya inanan insan ya sabır edip başına gelenlere
Mükafatını ALLAH”tan bekler yada isyan edip yaratıcıya kızar.
Ama bilinçsiz bir yaratışa inananlar kime isyan edip rahatlar yada başına gelenlere
sabredip kimden mükafat umup rahatlar. Bu durum çok büyük bir sorundur yaratılışa
inanmayan insanlar içinki bunun için inanmayan kardeşlere üzülüyor ve
empati kurarak kendimi onlar yerine koyduğumda ne kadar büyük bir çıkmazın
içerisinde olduklarını görüp onlar için üzülüyorum.
Özgür irade konusuna gelince ben seçimlerimde ne kadar özgürüm kendimden bir örnekle konuyu açalım.
Benim dedemin babası Selanik te doğmuş ve oradan Türkiye”ye göç etmişler ve
Bursa”ya yerleşmişler sonra dedem babaannemle evlenmiş babam doğmuş babam
Bursa”dan İzmir”e çalışmak için gitmiş orada annemle evlenmiş ben doğmuşum
Bende Ankara”da Memur olduğu için İzmir”e tayin olan bir Kişinin kızı ile evlendim.
Şimdi soruyorum bakışta yani günübirlik baktığımızda kendi özgür seçimim olan
Eşim acaba benim kendi özgür seçimimi yoksa
Büyük bir planın parçası olan bir Kader”in sonucu mu?
Olayları tekrar incelersek şöyle bakarız. Eğer benim babamın dedesi Osmanlı
yunanla savaşmasa Bursa”ya gelmezlerdi ve Bursa”da olan babaannemle
dedem evlenip babam doğmazdı. Babam Bursa”dan kalkıp İzmir”e gitmese
Annemle tanışamaz ve ben dünyaya gelmezdim.
Ben Ankara”dan İzmir”e tayin olan Memur kızınla tayin olmasa evlenemezdim eğer
Yunanistan ile Osmanlı savaşmasa ben eşimle asla evlenemezdim. Hani her şey benim
kendi seçimimdi niye başkasını değil de eşimi seçtim başkasını seçsem başka çocuk
başka gelecek olacaktı.
Ben seçimlerimin sonucunu önceden göremezsem nasıl seçimlerim benim
özgür irademle olur eğer özgür iradem yoksa var olan kimin seçimleridir.
Bilinçsiz bir oluşumun müsebbibi olan bir maddenin mi yoksa
Bilinçli bir Yaratıcının mı Hangisi akla ve mantığa daha uygundur.
Karar sizin
Saygılarımla