Dogmalara karşı...
Merhaba... Bu siteyi uzun zamandır ziyaret etmekteyim... Tartışmalarımda kaynak olarak kullandığım ilk ve en önemli bilgi merkezi burasıdır...Üye değildim, daha doğrusu olmaya gerek görmemiştim, taa ki bir sabah "BU SİTEYE ERİŞİM MAHKEME KARARIYLA ENGELLENMİŞTİR" ibaresini görene kadar... Kendi düşüncelerimi geliştirmeye başladığımda bunun önünde ki en büyük engelin toplumun ortak benliğine sinsice sokulmuş dogmalar olduğunu farketmiştim... Bunlar yoluyla etrafımıza çekilen görünmez duvar özgür düşünceye ulaşmamızı engelleyen en büyük engeldi...İnsanlar bu dogmalar sayesinde uyuşturup, kaderlerine razı koyunlar haline getirilmiş, aramaz, sorgulamaz hatta düşünmez hale getirilmişlerdi... Dikkat ettim örneğin din konusunda bir tartışmaya girdiğimde karşımda ki kendi fikirleri ile değil, ya bir kitabın ya da o kitabın savunucularının düşünceleri ile konuşuyorlardı... Bunun farkına vardıktan sonra dogma sayılacak her şeyi reddettim...Din, milliyetçilik, gelenek, yerleşik ahlak ve hattatopluma uyuşturucu olarak sokulmuş takım tutma gibi aidiyetleri bir kenara bırakıp elime geçen her bilgiyi prangasız bir aklın süzgeçinden geçirmeye çalıştım...Bugün de bunun için buradayım, dogma kültürünün özgür düşünceyi bastırma çabalarına karşı çıkan sesin bir parçası olmak için... Buradayım çünkü kanunlarla bastırılamayacak kadar, baskıyla susturulamayacak kadar güçlü bir şey taşıyorum beynimde...ÖZGÜRLÜK...
|