Mesajlarin Icerigi ve Uslup
Saygideger arkadaslar;
Son zamanlarda; dikkatimi ceken ve gozlemledigim bir durum var. Ya acilan, yeni basliklarda; ya da iletilen mesajlarda, bilgi paylasimindan ziyade, karsilikli bir kisisel atisma ve satasma var.
Herkesin, konuya yanasimindaki duygusalligi kavrayabilirim, ama; ilk okul talebeleri duzeyinde ki cumlelerle, birbirinize satasmak-saka yollu olsa bile- bence; ne bu sitenin duzeyine; ne de ateist duzeye ulasmis bir bilince yakismiyor.
Lutfen, birbirinizle yazisirken; duygusalliktan ziyade, mantik cercevesinde yazismaya calisin. En, onemlisi herkes biribirinin dusuncesine saygi gostersin. Ortaya, bir kisi bir dokuman veya bilgi iceren bir ileti sundugunda da; sunulan bilgi ve iletinin icerigine yonelik yazi yazin. O yaziyi yazan yazara karsi degil.
Ustelik, bu karsilikli yazismalarda da; sadece yazisanlar oldugunu dusunmeyin. Yazilar, siteye yaziliyor ve her okura acik. Dolayisiyle; diger okurlara da saygili olun. Onlarin da yazismalara; katilabilecek, bir zeminde yazilarinizi yazin. Bu sitede; her zaman degisik fikirler olacaktir ve olmalidir. Bu site, hicbir gorusun; sabit bir ideolojisi haline gelmemelidir ve getirtmemeliyiz.
Yeterki, yazarlar; yazilarini yazarken; lutfen; yazara degilde; yazinin icerigine ve dusunce algisina yonelik yazi yazsin ki; sahislar degil; dusunceler one ciksin. sahislar degil; dusunceler tartissin.
Boyle, bir icerikte bir yazi yazmak istemezdim; ama, site de neredeyse bu tip yazi cesidi aliskanlik kazanmaya basladi. Bu sitedeki, yazarlarin; diger bazi sitede ki yazarlardan, farkli oldugunu dusunuyor ve bu farki korumak ve gelistirmek icin caba harcayacaginizi umuyorum.
Yazim; herhangibir goruse yonelik degildir. Sadece uslup ve yazi icerigine yoneliktir. O yuzden, ne bir yazarin ne de belirli bir gorusun; bu yazilanlari "ustune alinmayacagini" umuyorum
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|