Dinsizlik, insanı ne yapar ?
Dinleri incelediğimizde, dinlerin aslında insanı sömürdüğünü biliyoruz. Masum inananlar tabiki zararsızdır ve asıl sömürülülenenlerin masum inananlar olduğunuda biliyoruz. Bunları yöneten kişiler bu inannanları kullanıp, toplumu bir hamur gibi istediği kıvama soktuğunuda az çok biliyoruz. Bu yüzden tarihteki en kanlı sahnelere baktığımızda temelinde dini oyunlar döndüğünü görebiliyoruz.
Bunları gördükçe dinlere karşı çıkıyoruz..
Dinlere dışardan bakınca, din bazı kurtları, kuzuya bile cevirebiliyor. Yani toplum huzuru açısından aslında din iyi bir araç olarak kullanılabilir. Bu yüzden dinin olumlu yönleride var..
Peki dinsizlik insana ne kazandırır. ?
Dinlerden özgür olalı 3 ay gibi bir zaman oldu, benim kişiliğimde her hangi bir değişim olduğunu sanmıyorum. Lakin gözlemlerim, sanki dinsiz olmak bazı insanları şımartıyor, geveze yapıyor, ukala yapıyor, sapık yapıyor, piskopat yapıyor v.s kuzu'yu, kurt yapıyor. Tabi herkes için değil bu örnekler bu insanlar zaten dinciyim dedikleri zamanda aynı boktular, ama ara sıra yinede din akıllarına gelince merhamete gelirlerdi.
Benmi yanılıyorum acaba? eğer yanılmıyorsam bu gibi karakterlerin ortaya çıkmaması ne gibi önlemler alınmalı?
Not: sözlerim bu forum'dan hiçbir üyeye değil, sadece çevremden ve intenetten gözlemlerimdir..
|