TRT Şeş Piroz Be!
Dün TRT 6'nin test yayinini seyrettim. Ne yalan söyleyeyim, sanki Türkiye'de devrim olmus gibi geldi bana. 1980'li yillari hatirliyorum da, gazetelerde Kürt sözcügü yazilmazdi, kimse Kürt, Kürtce, Kürt dili gibi ifadeleri kullanmazdi. Kullanana da terörist gözüyle bakilirdi. Kürtlerle ilgili birsey söylenmek isteniyorsa Güneydogu denirdi. Zaten Kürt diye bir ulusun da olmadigi sadece Genelkurmay yayinlarinda gecen birsey degil, sol örgütlerin tartismalarinda bile kullanilan bir argümandi. Bazi sol gruplar acikca Kürt ulusu diye bir ulus oldugunu reddederlerdi. Kürt dili de Türkce'den bozma bir dildi.
20 yilda ne cok sey degisti. Simdi TRT Kürtce yayin yapan bir televizyon kurdu ve Kürtlerin yogun yasadigi sehirlerde ilgiyle takip ediliyor. Bu gelisme Türkiye'nin cagdas uygarlik seviyesine ulasmasinda önemli bir adimdir. TRT'nin bu adimini büyük bir mutlulukla karsilayanlardanim. Yüzyillardir birlikte yasadigimiz kardes Kürt halkinin da dilini özgürce kullanabildigi cagdas, modern ve demokratik bir Türkiye icin diyorum ki
TRT Şeş Piroz Be!
|