Beni Kureyza ve Filistin
İsrail Ordusu önce Batı Şeria'ya girer. Tüm Şerialı müslümanların evlerini yıkıp, bağlarını bahçelerini talan eder. Şehri boşaltacaklarını bildirir ve tüm halkı sınırdışına sürer.
Daha sonra Gazze şehrine girer ama direnişle karşılaşır. Müslümanlara kayıtsız şartsız teslim olmasını duyurur. Aksi takdirde kutsal kitapları Tevrat'ın hükmünü uygulayacaklarını bildirir. Tevrat'ta şöyle yazar:
Tesniye-20/10-14. Bir kente saldırmadan önce, kent halkına barış önerin.
Barış önerinizi benimser, kapılarını size açarlarsa, kentte yaşayanların tümü sizin için angaryasına çalışacak, size hizmet edecekler.
Ama barış önerinizi geri çevirir, sizinle savaşmak isterlerse, kenti kuşatın.
Tanrınız RAB kenti elinize teslim edince, orada yaşayan bütün erkekleri kılıçtan geçirin.
Kadınları, çocukları, hayvanları ve kentteki her şeyi yağmalayabilirsiniz. Tanrınız RAB`bin size verdiği düşman malını kullanabilirsiniz.
Filistinliler teslim olmayıp direnirler. Bunun üzerine Yahudiler, şehri yakıp yıkar, teslim olmayanları yakalar. çocuk, yaşlı, genç binlerce erkeği toplar. Tüy kontrolü yaptırarak tüyü çıkmamış çocukları ayırır. Geriye kalan tüm erkekleri kadınların, çocukların feryatları arasında tek tek katleder. Kadınlardan savaşçı olanları ve isyan edenleri de öldürür. Geriye kalan kadınlar yağmalanır, tecavüz edilir.
|