öğlenden hemen sonra memleketıme gideceğim vakitti..
tabii ılk once kampusten(konyaya gıtmış olanınız varsa bılır)tramvaya binilir ve otogarda inilir..
el kartım bitmişti..bilet gısesıne bılet almak ıcın gıttığımde ..gişenin kapalı old.gordum...
ve bılet alacak başka bir yer de yoktu..otobusumun hareket etmesıne de yarımm saat kadar kalmıştı...
sorduğumdda neden kapalı diye..bana sahıbının cuma namazına gıttığini...1 saate kadar geleceğini söylediler...
ama benım bekleyecek vaktım yoktu...
tramvaya bındım... bıletim yok...meramımı anlattım ...arkadaş bana dedıkı neden daha once tedarık etmedın dıye..tartıştık..ben nerden bıleyım dedım bıletcının cuma namazına gıtmış olabıleceğını..neyse bırının bıletını rıca ettım ve şimdi evımdeyım..
şimdi arkadaşlar..
gişenin sahıbı olan vatandaşımızın ınancını yerıne getırmesı başka ınsanların madur olmasına sebebıyet verebılmekte..
ne yapılması gerekır? ..
olması gereken nedır...?
dınler ınanmayan arkadaşlar ıcın bu konunun cozumu oldukça basıttır..
ancak insan inancına vıcdanına korkularına kabul ettığı benımsedıği alışkanlıklarına yaklaşmak oldukça özen gösterılmesı gereken bır ıştır dıye dusunuyorum..
hem ınancını yerıne getrmesı hem de ınsanların madur olmaması ıcın bır çozum bulunabılır mı?
saygılar..!