Fethullah Gülen'le benim aramda doğu ile batı kadar fark var.Dolayısıyla senin çözümlemen fasa ve fisodur.
Ben senin ilkenin doğruluk ve dürüstlük olduğuna,evrensel hukuk kurallarına ve laik demokratik yaşantıya inandığına da inanmıyorum.
Sebebine gelince;
Evrensel hukuk kuralları inanç ve eğitim hakkını garanti altına alır ama sen ve senin gibiler dindarların inançlarına hakaret eder ve onları inançlarıyla eğitim hakkı arasında ikilemde bırakıp,eğitim haklarını gasbedersiniz.
Laik yaşantı,dinsizler için geçerli olan bir kavram değildir.Laiklik hepinizin bildiği gibi din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.Senin hayatında din yokki laiklik diye bir ilken olsun.Demokratik hiç değilsin.Halkın iradesiyle Başbakan olmuş bir lidere en iğrenç sıfatlarla hakaret ediyorsun.Senin demokrasi anlayışın kendi düşüncene sahip bir siyasi partinin iktidar olmasıyla sınırlıdır.Eminim şu beğenmediğin durumdan tek çıkış yolu olarakta darbeden başka bir çözüm yolu görmüyorsundur da.
İşte özetlediğim bu nedenlerden dolayı da sen doğru ve dürüst bir kişi değilsin.