İki jenerik video senaryosu önerisi-I. Yüksek dağlar
1. jenerik videosunun çalışması bir başka başlıktaki geliştirme safhasını sürdüre dursun, cigi ve placebonun profesyonel animasyoncular bulabiliriz demelerinden de cesaret alarak iki jenerik video senaryosunu açmak ve görüş almak istiyorum. Bu başlıkta çok yüksek bir dağın zirvesindeki kayalara işlenmiş yüzler üzerinde durmak istiyorum.
Diğer bir başlıkta geçtiğimiz günlerde yayınladığım 1. jeneriğin bir benzeri. Burada himalaya dağları gibi yüksek bir dağın sarp ve dik yamaçlarından yukarı doğru yavaş yavaş yükseltiyoruz kamerayı. Bu safhada adeta tırmanılması imkansız, heybetli ve çok yüksek bir dağ görüntüsü vermemiz şart. Hatta kamera iyice yükseldiğinde bulutların aşağıda kaldığı gösterilebilir. Kamera dağın zirvesine vardığında aynı hizada ama zirvenin dört farklı yönüne dağılmış şekilde öldürülen aydınların ve yazarlarımızın yüzleri kayalara işlenmiş şekilde görünüyor. Tabi ambiyansa uygun bir müzik eşlik ediyor bunlara.
Biraz sarp ve yüksek yamaçların verdiği görsel heyecan biraz o kadar yükseklere o kaya işlemelerinin aslında yapılamayacağından dolayı fantezi, aydınlanma şehitlerine verdiğimiz "yüksek" mevki ile birleştirildiğinde gene 30-60 sn. arasında süreceğini tahmin ettiğim bu jeneriği hem anlamlı hem de zevkle ve heyecanla seyredilir kılabilir düşüncesindeyim.
Böyle bir çalışma için çok iyi düzeyde 3D modeling bilgi ve tecrübesi gerekiyor. 3D studio max, XSI, Maya veya Lightwave gibi programlarda modelleme üzerinde ince çalışma gerekiyor. Animasyon özelliği kameranın hareketinden ibaret olacağı için düşük düzeyde. İşin büyük kısmı modellemede. Aydınların 2D görüntüleri elimizde var ama bunları kaya üstüne 3D olarak işlemek çok zor olabilir. Her bir aydının cepheden olduğu gibi bir de profilden resmini bulabilirsek bunları sentez ederek birleştiren yazılımları bulabiliriz sanıyorum. Ama profil resimleri bulmazsak iş manuel olarak adeta heykeltraş gibi biçimlendirmeyi gerektirebilir.
Ben henüz bunun çok uzağındayım.
Sizce de hoş olur mu, yapabilir miyiz, kime yaptırabiliriz, senaryoda değişiklik gerekir mi?
Konu Cem tarafından (25-04-2009 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.
|