Tanrı olasılıkları.............
varyasyon 1:
zamanın olmadığı zamanlarda bile var olan bir Tanrı var idi...bu tanrının bir gün canı çok sıkıldı...ben artık yaratmalıyım dedi...ve yaratma eylemine başladı...yaratmak için bir kaynak kullanmasına gerek yoktu, ol demesi ile oluyordu her şey....iki gün yada evre işte neyse yetti kocaaaaa evreni yaratması için ve sonra dört günde yarattı dünyayı ve tüm mahlukatı, halada yaratmaya devam ediyor, ufak tefek fark etmiyor devamlı yaratıyor akıl verdiklerinden hesap soracağınıda söylüyor, onları sınava çekiyormuş ama niçin belli değil amaç belli değil...akıllı olup ona karşı çıkmayanları yarattığı herşeyin ve her güzelliğin olduğu cennet dediği , artık bir gezegenmidirrr, bir bahçemidiir yoksa farklı bir evrenmidir, bilinmez, bir yere kapatacakmış, eh uyumsuz olanları yani bizler gibileride cehennem dediği işkence merkezinde icabımıza bakacakmış...işte bu Tanrı tek tanrılı dinlerin görünürdeki tanrısı bu....
varyasyon 2:
Aslında yaradan bir Tanrı yokmuş...o var olduğu için varmış her şey...o varlığın sebebi imiş, o olmasaymış hiç bir şey olmazmış...iyilikte kötülükte ondanmış, sınav felan yokmuş çünkü günah sevapda yokmuş yapılan tüm eylemlerin yapıcısı zaten oymuş, insanında bir anlamı yokmuş aslında ondan farklı bir varlık değilmiş, ....o Tanrı herşeymiş, o Tanrı hiç bir şeymiş...aha buda gnostik bir Tanrı tasavvufi bir Tanrı...
varyasyon 3:
zamansız zamanlardan beri var olan bu evrende, birbirine geçmiş milyonlarca boyut vardır, şöyleki...bize en uzak galaksilerden daha uzak ama ayağımızın baş parmağından daha yakın evrenler vardır demiş bir bilim adamı....bu evrenlerde bizlerden daha güçlü varlıkların bulunmasıda normaldir hatta bunların bir bölümü bizim evrenimize geçince bizim hayal edemiyeceğimiz büyüklükte güçlere sahip olabilirler....eh egolarına yenilip Tanrıcılık oynamayada başlıyabilir...bazı evrenlerdeki varlıklar kötü olabilir belkide bizim kötülük diye düşündüğümüz eylemlerin oradaki amaçları bile farklı olabilir...belkide bazılarından dahada iyi varlıklar bizim evrenimize geçiyorlardır, belkide bunlar bizim bu gri yani iyilik ve kötülüğün iç içe geçtiği evrenimizde bir savaş oyunu oynuyorda olabilir...(zerdüştün dualist tanrıları ahuramazda ve ehirman gibi.)..
Belkide bizim tanrı olabileceğimiz daha düşük evrenlerde vardır ....bu boyutta görevi tamamlayıp öteki boyutlardaki böyle düşük bir evrene sıçratıyordur ölüm denilen bilinmeyen bizleri kim bilir...(ben bilmem), belkide cennet dedikleri saf iyilikten oluşmuş bir farklı boyuttur, ordadır cennet evrenler galaksiler, yada cehennem saf kötülükten oluşmuş bir boyuttur ordadır cehennem galaksileri ve gezegenleri...eh biz bunların iç içe olduğu bir boyutun karbon temelli bir evrenindeyiz belkide.
varyasyon 4:
asıl olan bu evrenmiş....galaksiler ve gezegenleri ile sonsuzmuş....başka gezegenlerde yaşamış çok ileri gitmiş varlıkların olmasıda doğalmış, bunlar teknolojileri ile ilkel gezegenlere gider ve maden vs. arama işleri ile uğraşır beğendikleri gezegenlerdede insan ırkının temelini atarlarmış, hatta hatta canları sıkıldığı için ve yönetmek işlemini epeyide kolaylaştırdığı için orada Tanrıcılık oynarlarmış....işleri bitincede...görünmeyen bir tanrı fikriyatı üretir ve orada bıraktıkları kendi eseri varlıklara seçtikleri epeyi zeki ve uyanık biri tarafından empoze edilmesini sağlarlar ve bir gün tekrar gelecekleri imasınıda yaparak kendi gezegenlerine giderlermiş...
işte Tanrı konusunda size dört temel varyasyon....belkide bunların dışındada üretilebilecek varyasyonlar vardır ben bilmem benim aklıma bunlar geldi, sizin fikirleriniz nedir acep diyorum
|