Müslümanlığın şimdiki hali ve geleceği
Yurtdışında edindiğim izlenimlerde genelde müslüman=terörist,gerici damgası insanların kafalarında büyük bir yer edinmiş.Bunun yanı sıra müslümanlık giderek artan bir şekilde radikal bir din olma yoluna kayıyor.Bunun yanısıra kilisenin evrimi kabul etmesi,müslümanların onu halen yoksayması,burada genel bir dış dünyaya kulak kapama durumunun olduğunuda gösteriyor.
Bunların dışında genel olarak çok sert bir din olarak bakılıyor müslümanlığa,yurtdışında.Klasik olarak herkesin bana söylediği youtube videosu vardı,başı kapalı,vücudu bile neredeyse tamamen kapalı birinin yazın denize girmesi,bunun din adına yapılması çok garipseniyor.
Peki bu dinin sonu ne olucak?Bu kadar radikalleşen,dış dünyaya kulak kapayan,ve üstelik dış dünya tarafından terörist,geri kalmış olarak nitelendirilen bir din dünyada halen kalabilir mi?
Hatta neden böyle oldu diyede tartılabiliriz,ben buna neden olarak gönderilen kutsal kitabın çok yetersiz,soyut olmasında en büyük payı görüyorum.Bugün iran taraflarına bakın,karısının suratına kezzap atan insan bile kendini dinen haklı görüyor.
|