Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Sanat > Edebiyat

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 27-05-2009, 22:41
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart HAYAT OYUNLARI(parmisce)

"Uyuyamıyorum " dedim "çok huzursuzum.". Yakışıklı ve uzun boyluydu gözlerini bana dikti "demek uyuyamıyorsun" dedi "peki ne yapalım" zile bastı gelen hademeye bir şeyler söyledi hademe yada hastabakıcı "gel "dedi sesizce arkasından gittim. Beni bodruma indirdi; kapalı demir bir kapıya seslendi açılan kapıdan girmemi sağladı ve gitti..
Karanlıktı; gözlerim karanlığa alışınca perişan pislik içinde bir yerde olduğumu gördüm bağırdım duyan olmadı ; demir kapıyı yumrukladım yumrukladım; bağırdım bir ses "şimdi geliyorum sen deli gömleği giymek istiyorsun galiba" dedi..Gözlerim büyüdü; korktum ağlamaya başladım birden bir köşeden yüzünün yarısı yanmış büzülmüş korkunç halde biri çıktı daha beter korktum bağırdım "çok mu kötü görünüyorum sende mi benden korktun" dedi yanık yüzlü bayan "diğer hastalar beni istemediler.. ben itiraz edince bu geceki doktor hani o yakışıklı genç ama merhametsiz doktor beni buraya kapattı "dedi..Anlaşılan sende bir şey istedin; yada söyledin senide yollamış buraya.. "Bak korkma ben zararsızım dışarıdakilerden daha zararsızım onlardan korkmalısın "dedi..
Sustum gözlerimin büyüduğünü hissediyordum; boğazıma bir yumru saplanmıştı yutkunamıyordum..Bir köşeye oturdum hem ağlıyor hem düşünüyordum ..Neden buradayım? niçin hastayım? Ya da hasta mıyım???
Burada olmama sebep o mavi gözlü cüce kocamdı; hani iki ay önce evlendiğim onun için ailemi ,arkadaşları mı, okulu mu bırakıp peşinden geldiğim mavi gözlü yakışıklı ama insanlığı ve kendi cüce kocamdı.. On yedi yaşındaydım hayatı henüz tanımıyordum bile.. Ama sevgi, aşk gibi duyguların peşinden koşacak kadar da uyanıktım galiba...
Evlenmiş Ankara' ya taşınmıştık o bir hastanede çalışıyordu. Kocamın bir sevgilisi olduğunu öğrenmiştim kısa zamanda bunu kenedime yedirememiş evde kavga ,huysuzluk çıkarmıştım.Cüce kocam beni bir bahaneyle hastaneye getirmiş pskyatri bölümüne adeta satmıştı"alın hocam bu kadın kıskanç ve hasta tedavi edin hatta inceleyin "demiş olmalı.. Gülüyorum acı acı; annem duysa, babam duysa bunları ne olurdu acaba? Ama kimseyle haberleşmeme izin vermiyorlardı..
Doktorumun adı Vakıf Beydi kel kafalı, iğrenç kokulu bir şeydi nerden mi biliyorum? sık sık bana yaklaşıyor başını göğüslerime dayıyor neredeyse her yerime dokunuyordu; muayene amacıyla yada öyle göstererek.. Elleri de hiç rahat durmuyordu. Her gün satlerce beni odasında alı koyuyor ;gözlerini gözlerime dikiyor, yaklaşarak pis nefesini yüzüme Üfluyordu.. Bir gün dayanamadım; cüceler cücesi kocama anlattım bana inanmadı.. Belkide aldırmıyordu çok gençtim ve güzeldim uzun boylu, gece saçlı, kapkara gözlü, beyaz tenli ilgi çeken bir kızdım . Hastanede bile bana "ne kadar güzelsin" diyordu hastalar hemşireler üstelik çok okuyan ; kenedini yetiştirmeye çalışan bir genç bayandım..
Dün sabah beni odasına almış "seni muayene etmeliyim "demişti Dr. Vakıf ürpermiştim ondan; bakışları hiçte hoş değildi.. Beni muayene masasına yatırmış ellerini en özel yerime daldırmış, parmaklarıyla adeta bana tecavüz etmeye çalışmıştı.. Hiç kıpırdama dan durdum içimde binlerce çığlık; binlerce acıyla.. O parmaklarını daldırıp daldırıp çıkarmış kendi cinsel organını tutarak bunu ister misin? bunu ister misin? diye de sormuştu bana... Ben gözlerimi sımsıkı yumarak bu işkencenin bitmesini beklemiştim"hadi kalk unutma bu senin iyiliğin için bir muayeneydi" demişti bana utanmadan..
İşte bu kötü duygular ve ortam içinde başka bir doktordan yardım alacağımı umarak o geceki nöbetçi doktorun odasına gitmiş uyuyamadığımı söyleyerek bir konuşma ortamı hazırlamak istemiştim..Ama boşuna nöbetçi doktor da beni bodruma delilerin arasına attırmıştı..
Ayakta geçirdim geceyi zaman zaman korkunç yüzlü kadına bakarak onun konuşmalarını dinleyerek.. Zavallı kendi kendine konuşuyordu bir barda çalışıyormuş sevgilisi varmış kıskanmış yüzüne asit atmış.. Bir ara kendi derdimi unutup onun için gözyaşı döktüm..
Nasıl bir zalimlikle karşı karşıya idim ?bu çıkmazdan nasıl çıkacaktım ? akıllı olmalıydım uysal davranmalı buradan çıkmanın yollarını aramalıydım.. Cüce kocam Dr Vakıf 'a"hocam iyileşmeden çıkarmayın " diyormuş hep; hemşire söyledi bana.. Bence hemşireler Dr. Vakıf' ın ne yaptığını biliyor ama susuyorlardı.. İçimden buradan çıkarsam bu doktoru öldüreceğim diye yeminler ediyordum..
Artık konuşmuyordum ;gözlerimi yere diktim içim paramparçaydı hep Dr, Vakıf' ın parmaları incitiyordu beni ve Dr Vakıf 'ın pis kokusunu hiç unutmuyorum bu ikisini ardan geçen bu kadar yıla rağmen..
Dr Vakıf neredeyse iki günde bir beni muayene odasına çağırtıyor kötü emellerini gerçekleştiriyordu. Kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyordu benimle"sesini çıkarma, kimseye bir şey söyleme, seni en delilerin içine atarım ve çırıl çıplak.. Kimbilir orada sana kimler dokunur" diyordu..Ağlıyordum aldırmıyordu; yalvarıyordum dinlemiyordu..Artık iyice azıtmış işi tecavüze kadar götürmeye başlamıştı..Ne istiyordu benden anlamıyordum bana defalarca tecavüz etti her defasında ağlıyarak,, dizlerim titreyerek çıkıyordum odasından.. Ayşe Hemşire acıyarak bakıyordu bana neredeyse... Bence olanları anlıyor ama ses çıkaramıyor yada karşı koyamıyordu
Bir öğleden sonra kocam geldi"Dr. Vakıf bu gün ve bu gece eve çıkabileceğini söyledi seni alacağım" dedi.. Hiç istemiyordum ama çaresiz onunla çıktım hastaneden...
Evimiz dediğimiz gecekonduya varınca; sobayı yaktı, banyoya su ıstmaya gitti beni banyoya sokup bir güzel yıkadı, kuruladı, sıcak odada giydirdi ,karnımı doyurdu ;şefkatli hatta duygusal gibiydi"Eylül canım seni çok özledim" dedi bakışlarından ne istediğini anlamıştım boğuluyordum içim tiksinti ve acıyla dolmuştu henüz üç aylık evliydik oysa"ben seni özlemedim Nur dedim özlemedim sakın bana dokunma.". güldü iğrençti... Başıma neler geleceğini anlamıştım karşı koymanın faydası yoktu tıpkı Dr. Vakıf gibi kocamda bana tecavüz etti.."Hiç zevkli olmadı sen odun gibi yatarken" diye de alay etti benimle..
Ertesi gün hastaneye gittik Dr. Vakıf beni görünce güldü"bir şey söyledin mi kocana? .. Söyle istersen sana inanmaz biliyorsun" dedi.. O günden itibaren Dr, Vakıf bana elektirik şoku uygulamaya karar verdi artık bana dokunmuyor ama her sabah başıma bir aletler bağlayıp; ağzıma dişlerim çarpıp kırılmasın diye bir ağızlık takıyor elektirik veriyordu beynime, vücüduma.. Galiba tüm vücudum titremeler geçiriyor belli üç beş dakikadan sonra elektirik kesiliyordu.. Ben yarlanmış, berelenmiş tir tir tireyerek uyanıyordum. ,iki hastabakıcı beni yatağıma taşıyordu.. Artık çok uyuyordum yastıktan başımı kaldıramıyordum midem bulanıyordu, ayağa kalkar kalkmaz baygınlık hissi geçiriyordum.Bir gece tuvalette düşüp bayılınca ertesi gün olay Dr. Vakıf 'a gitti o da gerekli tetkiklerin yapılması için emir verdi..
Beni, odasına çağırdı Dr. Vakıf "sen eve gittiğinde kocan seninle yattın mı?" dedi.. Gözlerimi kıstım (bende bir şeyler anlamıştım galiba). tısladım "hayır yatmadı "dedim"doğruyu söyle" dedi
"Hayır yatmadı; son bir aydır benimle hep sen yatıyorsun" dedim keyifle "sen uyduruyorsun demek ki şok tedavisinin sana yararı olmamış daha şok almalısın sen" dedi beni tehdit ederek...
"Ne yaparsan yap hamileyim ve senden.. bunu herkes öğrenecek dedim ama korkmaya da başladım beni öldürebilirdi ya da başıma çok daha kötü bir iş açabilirdi.. –"yarın heyete çıkacaksın sen üç haftalık hamilesin ve bu bebeğin alınmasını isteyeceğim" dedi..
Gözlerine baktım"yarın heyete her şeyi anlatacağım bana yaptıklarını da" dedim beni odasından attırdı.
Kocaman bir konferans salonu.. Bir kaç beyaz önlüklü doktor ve galiba bir çokta öğrenci vardı beni ortaya çıkardılar önce Dr. Vakıf tanıttı herkese şizofren, davranış bozukluğu, halusuinasyon ve yalancılık dedi...
Herkes bana bakıyordu sıkıldım bakışlarımı yere eğdim. Bir- iki doktor benimle konuşmaya çalıştı ; korkmuştum, utanmıştım sesim çıkmıyordu bir türlü..
Bir bayan doktor" kaç yaşındasın sen "diye sordu oysa dosyamda vardı "onyedi bitiyor" dedim yavaşça"neden buradasın" diye sordu "eşim getirdi onun sevgilisi var beni başından atmak istiyor" dedim meydan okurcasına.. Herkes biri birine baktı"ama gerçek Dr. Vakıf biliyor; eşimin sevgilisi eski hemşiresi beni buraya kapatıp deli olduğumu ispat edcekler Dr. Vakıf 'ta yardım ediyor" dedim sakin sakin....Hastabakıcılara işaret etti Dr. Vakıf bana sorular soran bayan doktor elini kaldırdı "bırakın kendini çok güzel ifade ediyor , ne kadarda güzel ya" dedi Dr. Vakıf yine de beni salondan çıkarttı...
Devam edecek

Parmis güneşin_kızı
Not: kopyalanamaz başka yerde yayınlanamaz , yapanalar hakkında yasal işlem yapılacaktır...

Konu parmis tarafından (27-05-2009 Saat 23:10 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler