Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-05-2009, 18:46
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Müslümanlara ilginç bir soru...

Bir forumun din bölümünde genç bir arkadaş sormuş bu soruyu...hararetle cevap bekliyor....

"arkadaşlar kafama takılan bişey var bunu sizlerle paylaşmak istedim...

şimdi diyelim 2 tane müslüman var.

biri çok ama çok zengiz milyon dolarlar içinde yüzüyo.hiç bi sıkıntısı hiç bi gereksinimi yok vede günümüz zengin müslümanları gibi deil aksine müslümanlığın emrettiği her
ibadeti yapıyor. namaz kılıyor, oruç tutuyor, zekat veriyor, kurban kesiyor, bağışlar yapıyor, kimsenin arkasından konuşmuyor, fitne fesat yapmıyor, ülkesini seviyor, milletini seviyor, bölmüyor, müslüman olmayanlara bile kendi düşüncelerini paylaşmayanlara bile iyi niyetle yaklaşıyor anlıcağımız gerçekten müslümanlığı kalbinden yaşayan bi insan. öldüğü zaman günahı olmayan sevabı cok olan bi insan direk cennete gidecek bi insan. ama zaten hiç bisıkıntısı olmadığı için dünya cennetini yaşayan bi insan..

ikincisi ise çok ama çok fakir bi insan hiç bişeyi olmayan akşam bir dilim ekmek yiyebilmek için büyük zorluklar büyük acılar cekmesi gereken bi insan. sürekli hastalık açlık yoksulluk ve yokluk içindeki bi insan. ama hiç bi zaman sorgulamıyan ve birincisi gibi her ibadeti yerine getirmeye çalışan kalbi temiz günahı olmayan sevabı çok olan bi insan. tam cennetlik bi insan. ama dünya cehennemini çok fazla acı çekerek yaşıyan bi insan.

evet bu iki müslüman ortalama 60 yıl yaşayıp ölüyor. ikiside cennetlik olduğu için cennete gidiyor.

peki benim anlamadığım ikiside cennete gidicekse biri neden 60 yıl cehennemi yaşıyor öteki neden 60 yıl fazladan cenneti yaşıyor.

her müslüman eşitse 60 yıl dünyada cehennem hayatı süren o müslümanı 60 yıl dünyada cennet hayatı süren o müslüman la eşitliği sağlamak için cennette ne gibi bi avantaj bekliyor.

gerçekten dini konulardan anlıyan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

şimdiden teşekkür ederim."

ben bu arkadaşa şimdi ne diyeyim...

Önerilen Siteler