"Boluculuk" Yapmak, Nedir?
Saygideger arkadaslar;
Gordugum kadariyla, bir yanlis anlamada; boluculuk kavraminda yasanmaktadir. Buraya boluculuk yapmnin ne oldugunu cok acik ve net yazacagim.
Iki turlu boluculuk vardir. Bunlardan birincisi; Turkiye bunyesindeki, milliyetci, irkci ve soven dusunceye sahip kesimin yaptigi boluculuktur. Bunu cumleye dokersek;" Bu ulke, Turklerin ulkesidir. Bu topraklar, Turklere aittir. Eger kendisini Turk gormeyen veya Turk oldugunu kabul etmiyen varsa, bu ulke topraklarinda yasayamaz. Turkiye Turklerindir, Ne mutlu Turkum diyene" Bu boluculugun temelinde; Turkten baska bir koken tanimamak, kabul edilmemek yatar.Dolayisiyle; bu dusunce acik olarak; kendini Turk kokene ait gormeyene;"Senin bu ulkede isin yok, ya Turklugu kabul edersin, ya da ceker gidersin" anlamini tasir. Kimin buna cesaret edecegi, kimin Turklugun ne oldugunu saptayacagi veya kimin Turk olduguna karar verilecegi ise acik degildir.
Ikinci boluculuk; disaridan dusunce olarak gelen; fakat ulke icinde yerlesmeye calisan ve bir suru iceride taraftar bulan; mikroayrimci dusuncedir. Bunu da cumleye dokersek; "Bak sen Turk degilsin,...sun. Bu ulkede senin yasam hakkin yok, ya Turk olacaksin, ya da ezileceksin. Oyuzden al kendi kokenini; bu ulkenin icinde hakkin oldugu topraklara sahip olmak icin, orgutlen, savas. Biz sana her turlu maddi destegi saglar,ve bu savasi kazanmanda yardimci olur ve kuracagin ulkeye'de her turlu ekonomik yardimi yaparak; senin ulkenin kalkinmasini saglariz. Senin artik; ayri bir ulke kurma zamanin geldi, yoksa; Turklerin elinde; tum degerlerini unutacak ve asimiliye olacaksin. Bunu istemiyorsan, iste sana firsat. Biz senin yanindayiz ve herturlu destegi vermeye haziriz.
Iste goruldugu gibi; boluculugun ne oldugu; her iki duzeyde de, ustelik basit bir dille izah edilmistir.
Simdi sitedeki tum arkadaslara soruyorum. Varmi bu sitede boluculuk dusuncesine sahip bir yazar? Benim simdiye kadar olan gozlem ve tecrubeme gore; ben rastlamadim. Var oldugunu savunan varsa, veya kendisinin bu dusunceleri paylastigini dusunen varsa; buyursun, ciksin ortaya; biz de site olarak bilelim ve o kisiye karsi amansiz dusunce savasimizi verelim.
Oyuzden, bilhassa su son gundur, "sitede, boluculuk yapiliyor" diyen arkadaslara sesleniyorum ve onlara bu ithamlarini ispata cagiriyorum. Kim ve nasil boluculuk yapiyor? Lutfen, gosterin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|