Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-06-2009, 23:45
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Cemaatin türkçe yalanı

Türkiye’de televizyonlarda günlerdir cemaatin Türkçe Olimpiyatları’na katılan çocuklar vardı. Cemaatin dünya üzerinde bulunan okullarında Türkçe öğrenen çocuklar söyledikleri Türkçe şarkılar ile herkesi hüzünlendirdi. Cemaat bir bakıma bu okullar ile kendi imajını pekiştirdi.

Ancak Odatv.com olarak bu konu üzerine bir araştırma yaptık. Dünyadaki Türk Okulları nasıl bir Türkçe eğitim veriyorlardı?

Pek çok Türk Okulunu arayarak okullardaki eğitim sistemini, hangi derslerin Türkçe verildiğini sorduk.

Araştırmada çarpıcı bir sonuca ulaştık. O da Türk Okulları’nda eğitim dili Türkçe değildi. Pek çok okulda Türkçe seçmeli ders olarak okutuluyordu. Daha da önemlisi bu okullarda eğitim yerel dillerde de yapılmıyordu. Okullarda okutulan derslerin ana dili İngilizce idi.

Bu konu üzerine temas kurduğumuz okullardan Azerbaycan gibi Türkçe konuşulan ülkelerde dahi okullarda eğitim dili İngilizce. Türkçe ise sadece hazırlık sınıfında öğretiliyor. Ayrıca sene içinde seçmeli ders olarak veriliyor.

Bosna’da Türk Okulları’nda eğitim alan öğrenciler ile Türkçe konuşma çabamız ise başarısız oldu. Çünkü bu okullarda okuyan öğrenciler de anadil olarak İngilizce öğrenmişlerdi.

Kısacası cemaatin Türk Okulları’nda anadil Türkçe değil. Türkçe İngilizce’nin yanında ikinci bir dil olarak öğretiliyor.

Bu durum da Türkçe Olimpiyatların'da ki öğrenciler gibi istisnalar dışında okuldan mezun olanların pekçoğunun Türkçe bilmeden mezun olmasına neden oluyor.

Odatv.com

3 Haziran 2009

Önerilen Siteler