Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 02-01-2005, 06:21
beyaz beyaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye
 
Üyelik tarihi: 28 Nov 2004
Mesajlar: 4
Standart inancını yitirmek

"Tanrıyı En Çok seven kişi, onu en çok yitirmiş ve yitirdiği şeye en çok üzülen kişi değilmidir? O halde en Tanrısız benim.. çünkü onu en çok seven bendim."
Nietzsche

Nietzsche''nin bu sözünü gördüğüm de ne kadar etkilendim bilemezsiniz. Bir söz ancak bu kadar duygularımı yansıtabilir.
Allah'' a inancımı kaybetmemin (en azından islam inancını) en büyük sebebi onu çok sevmek ve onun hakkında yeterli bilgiye sahip olmamakla utanmamdı. Ne mi yaptım? Kuranı okudum. Ne mi buldum? Saçmalıktan başka hiç bir şey.
Bütün o kafamda kurduğum mükemmel varlık birden yok oldu. Bir çok insan islam hakkında yeterli bilgiye sahip değil ve aslında çoğu kendi islamını yaşıyor. Gerçek islamı öğrenen "akıl" sahibi bir insanın onu kabul etmesi imkansız. Bu forumdaki çoğu müslüman aslında kendi kafalarında ki islamı savunuyorlar ve bu yüzden onda kusur bulamıyorlar.
Şunuda belirteyim: Benim imanımı hiç bir atheist yazar sarsamamıştı. Ki ben çok okuyan bir insanım. Çünkü kafamdaki islam zaten onların söyledikleri bilimselliği ve iyiliği savunuyordu. Ama tek başına kuran benim imanımı sarsmaya yetti.
Bir de bir gözlemimden bahsetmek istiyorum. Çevremde gördüğüm sonradan inancını kaybedenler, gençliklerinde bir çok müslümandan daha fazla dindar olanlardı benim gibi. Ama onların diğer dindarlardan farkı sorgulayıcı bir akla sahip olmalarıydı.
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:43 .