|
gecevemavi Diyor ki
Özetle söylemek gerekirse;
1. Hristiyanlık'ta teslis akidesi olduğu halde İslâm'da tevhid akidesi vardır.
2. İslâm bütün semâvî dinleri ve peygamberleri içine alır; Hristiyanlık ise, yalnız Kitab-ı mukaddes'i hak bilir ve Kur'an-ı Kerim'i vahye dayalı bir kitap olarak kabul etmez.
3. Hristiyanlık, insanın doğuştan günahkâr olduğunu ve bu sebeple temizlenmesi için vaftiz edilmesi gerektiğini savunur; İslâm ise, bütün insanların günahsız doğduğunu ve hiç kimsenin bir başkasının günahını yüklenmeyeceğini belirtir.
4. Hristiyanlıkta papaz ve rahiplerin günah çıkarmak ve affetmek yetkisi vardır; İslâmiyet'te ise, günahlar yalnız Allah tarafından bağışlanır.
5. Hristiyanlık'ta Hz. İsa'nın sözleri Allah kelâmı olarak telakki edilir; İslâmiyet'te ise, ilâhi emirler vahiy yoluyla, Cebrâil vasıtasıyla bildirilir.
6. Hristiyanlar'a göre İsa (a.s) çarmıha gerilmiştir. İslam'a göre ise, Allah onu kendi katına yükseltmiştir.
7. Her ne kadar bugünkü Hristiyanlar, kendi dinlerinin son din olduğunu iddia ediyorlarsa da, bu iddiânın İslâm nazarında hiç bir geçerliliği yoktur. Çünkü "Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir...
" (Âli İmrân, 3/19) Ye artık "Kim İslâm'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir ve o, âhirette de kaybedenlerden olacaktır" (Âli İmran, 3/85).
sorunu gözden gecirmen gerekiyor bence!!
incilin dayanacak nesi var sence??
|
Kestirmeden cevap vermek istiyorum genelde çoğu müslüman kutsal kitap okumadan bir kaç islami kaynağa bakıp sonra birşeylerdiyor ben bunun pek doğru olduğu kanısında değilim bunun sebebi geyet basit önemli olan sizin fikrinizdir bu şekilde inceleme tamamen subjektiftir ve hatalarla doludur benim sizi kesinlikle ele$tirme gibi bir durumum yok sadece size tavsiyem okumadan anlamadan yazmayın..
4. Hristiyanlıkta papaz ve rahiplerin günah çıkarmak ve affetmek yetkisi vardır; İslâmiyet'te ise, günahlar yalnız Allah tarafından bağışlanır.
demişsiniz bunu tüm hristiyanlar kabul etmez bu yönde bir ayet var yok demiyorum ama kimi farklı yorumlamı$ tabi bu doğaldır.. fakat bunu tüm hristiyanlığa tekabul ettirmeniz mantık dı$ı...
5. Hristiyanlık'ta Hz. İsa'nın sözleri Allah kelâmı olarak telakki edilir; İslâmiyet'te ise, ilâhi emirler vahiy yoluyla, Cebrâil vasıtasıyla bildirilir.
bu biraz tartı$ılan bir konu açıkçası kuranda buna benzer birçok ayet var fakat bir kısım kaynaklardada kelamullah diye geçiyor sizin kaynaklarda tam olarak yerini hatırlamıyorum fakat eğer ısrar ederseniz ararım fakat sizin de belirttiğinizde var yok değil bize göre Tanrı kelamı...
7. Her ne kadar bugünkü Hristiyanlar, kendi dinlerinin son din olduğunu iddia ediyorlarsa da, bu iddiânın İslâm nazarında hiç bir geçerliliği yoktur. Çünkü "Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir...
" (Âli İmrân, 3/19) Ye artık "Kim İslâm'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir ve o, âhirette de kaybedenlerden olacaktır" (Âli İmran, 3/85).
evet bu konuda da birşey yazayım dedim Zaten dinini deği$tiren kişi kuranı kabul etmeyen kişidir (bahailer hariç) gelelim diğer konuya eğer biri bir kitabı kabul etmiyorsa o kitabın o şahıs için önemi yok eğer olsaydı müslüman olurdu... tabiki o dediğini sadece allah bilir sizin mantığınızla yakla$ırsak olaya bahailikte son din allah katında Bahailik de olabilir fakat ben ne bahailiği nede islamı kabul etmiyorum ben hristiyanlığı tercih ettim...
3. Hristiyanlık, insanın doğuştan günahkâr olduğunu ve bu sebeple temizlenmesi için vaftiz edilmesi gerektiğini savunur; İslâm ise, bütün insanların günahsız doğduğunu ve hiç kimsenin bir başkasının günahını yüklenmeyeceğini belirtir.
bu konu da farklı tarikatların farklı inançları olabilir birşey diyemem ama genel olarak vaftiz in anlamı yeniden doğu$tur...günahkar hayatı bırakıp rabbe adanma şeklindede dü$ünülebilir.. uzun bir konu...
daha fazla bilgi için;
http://www.incilturk.com/Hiristiyanlik/hristiyanlik.htm
bu adrese bakabilirsiniz...
Saygılarımla...