Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 12-08-2009, 20:43
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 02 Jul 2009
Mesajlar: 829
Standart secde

Yusuf Suresi, 4–6 : Babacığım, gerçekten ben (rüyamda) on bir yıldız, Güneş'i ve Ay'ı gördüm; bana secde etmektelerken gördüm demişti. (Babası) Demişti ki: Oğlum, rüyanı kardeşlerine anlatma, yoksa sana bir tuzak kurarlar. Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır. Böylece Rabbin seni seçkin kılacak...”

Bu rüyadan sonra abileri Yusuf'u bir kuyuya atar, gömleğini de kana bulayarak, Yusuf'u kurt kaptı diye babalarına yalan söylerler,daha sonra ise bir kabile Yusuf'u bulur ve köle olarak Azizeye satar, Azize ise Yusufa göz koyar, onu elde edemeyeceğini anladığı zaman çeşitli kumpanyalarla onu hapse attırır, daha sonra ise Yusuf hapisteyken bir ruya yorumu ile halkı açlıktan kurtarmış ve maliye bakanı olmustur.Yusuf'un yıllardır özlem duyduğu ailesi zahire almak için Mısıra gelirler,Yusufla karşılaşırlar ve bu durum Kuranda şöyle anlatılır,

Yusuf Suresi, 100 : Anasıyla babasını yüksek bir taht üzerine oturttu ve hepsi birden Yusuf için secdeye kapandılar. Bunun üzerine Yusuf dedi ki: "İşte bu durum, o rüyamın çıkmasıdır. Gerçekten Rabbim onu hak rüya kıldı. Şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra, beni zindandan çıkarmakla ve sizi çölden getirmekle Rabbim bana hakikaten ihsan buyurdu. Doğrusu Rabbim dilediğine lutfunu ihsan eder. Şüphesiz O, her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir."

Ayette görüldüğü üzere Yusufun ailesi onun önünde secde ediyor,müslümanlar bir insanın başka bir insan önünde secde'ye kapıldığını gördüklerinde kendilerini nasıl hissederler? ve aşagıdaki ayetlerde de görüldüğü Allah kendi dışındaki varlıklara secde edilmesini yasaklıyor ve bu durumu şirk olarak görüyor.


Neml Suresi, 24-25 : Onu ve kavmini, Allah'ı bırakıp da Güneş'e secde etmektelerken buldum, şeytan onlara yaptıklarını süslemiştir, böylece onları (doğru) yoldan alıkoymuştur; bundan dolayı onlar hidayet bulmuyorlar. Ki onlar, göklerde ve yerde saklı olanı ortaya çıkaran ve sizin gizlediklerinizi ve açığa vurduklarınızı bilen Allah'a secde etmesinler diye.

Fussilet Suresi, 37 : Gece, gündüz, Güneş ve Ay O'nun ayetlerindendir. Siz Güneş'e de, Ay'a da secde etmeyin. Allah'a secde edin, ki bunları Kendisi yaratmıştır. Eğer O'na ibadet edecekseniz

Bunları söyleyen Allah neden Yusufun önündeki secde gösterisine izin verdi?
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:13 .