Allah CC'den ''Mektub var''
Ey Mümin!
Sen ana karnında, büyürken, beslenme kordonundan gıdanı alırken melekler hazırlıklarını yapıyordu..
Doktorların ve Ebenin başarılı müdahelesi sonucu ''küçük Mümin'' bu fani dünyaya gözlerini açarken de melekler- Ümmü'l Kitab Olan Levh-i Mahfuzdaki sana dair olan ilahi bilgileri - senin alnına Rızkını, Ecirini, Amelini, Ecelini yazdılar.
Senin alacağın nefes adedi sayılı (allah katında malum).. Küçük Mümin büyüdü bu günleri gördü; sonuç itibarıyla Allah CC katında olan Levhi Mahfuzda yazılı olan senaryoyu bugüne kadar başarıyla oynadı..
Bundan sonra neler olacağını sen bilmiyorsun; ama 'O' biliyor. Senin vereceğin-veremeyeceğin kararlarını, zürriyetini, İhlasını, takvanı bunun derecelerini b i l i y o r..
Sana üzücü bir şey daha söyleyyim:
Senin akıbetini de biliyor. Evet, biliyor dostum... Bu duaların, ibadetin onun katında kabul olacak mı o da belli-biliniyor neticesi. Sen yakarmaktan, dua etmekten geri durma yine de..
Allah'ın Kuran ayetleri ile sabittir 'Beda' edebildiği (görüş değiştirdiği).. Senin hakkında olumsuz bir hükmü var ise -olmadığını temenni ederim- Beda ederek sana Adn cennetlerini ve Kevseri tekrar bahşetmesi yürekten niyaz edilir.
Doğrusu, climaxı ve Finali belli olan bir senaryoyu oynuyorsun. Tek avuntun senaryodan s e n i n haberinin olmaması.
Bu sence kafi avuntu mudur?
Mümin arkadaşa hitaben yazmam yanlış anlaşılmamalıdır. Allaha Hamd-ü Sena eden; islamda olan her bir K - u - l - u - n durumu bu vehamettedir..
(Vemâ halaktül-cinne vel-inse illâ liya'budûn.) "İnsanları ve cinleri ben sadece ve sadece bana ibadet etsinler diye yarattım; başka bir maksatla yaratmadım, bana güzel ibadet etsinler diye yarattım." buyuruyor.
Sadakte! Mutezile..
Allah C.C
|