Tebbet Suresindeki Tuhaflık
111.Sure Tebbet
Diyanet açıklaması;
Hz.Muhammed yakın bir akrabasını çağırarak, onları İslâm'a dâvet etmişti. Amcası Ebû Leheb galiz sözler sarfederek, "Bizi bunun için mi çağırdın?" demişti. Bunun üzerine bu sûre indi.
1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da.
2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.
3. O, alevli bir ateşte yanacak.
4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).
5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.
1- Allah neden beddua eder? Allahtan üstün bir varlık mı var?
2- Allah neden muhammed'e inanmayan amcasına bu kadar çok kin ve nefret kusuyor? Muhammed'e inanmayan binlerce insan varken, neden muhammed'in akrabası?
3- Allah o kadar işi gücü bırakıp sırf muhammed'e inanmayan biri için sure mi indirtiyor?
4- İnsanlığı doğru yola iletmek için gönderilen bir kitapta, muhammed'in arkabası ile olan sorununun işi ne? İnsanlar ne yapsın bu adamın nasıl işkence göreceğini?
5- Bakara 256 da Allah, dinde zorlama yoktur diyor. Ama muhammed'e inanmayan amcası için akla hayale gelmeyecek işkencelerle tehditler savuruyor?
Çıkardığım Sonuç: Muhammed amcasını islam dinine davet etmişti. Ama amcası ona inanmayınca ve ters bir cevap verince, muhammed beklemediği bir tepkiyle karşılatı ve baya bir gücüne gitti. Bu duruma ve amcasına çok sinirlenen muhammed, kuran'a bu sureyi ekleyerek amcasını korkutmak ve tehdit etmek istedi. Yoksa koskoca allah'ın ne işi olur muhammed'in sıradan bir akrabasıyla.
|