Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31-08-2009, 05:05
şerafettin_81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
şerafettin_81 şerafettin_81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateİstler neden bu kadar alayci?

Özellikle forma katılan müslüman arkadaşların ve formda bu şekilde davranmayı seven ateist üyelerin fikrini almak istiyorum.şimdi formda geçen bu alaylı tavırları alıntı yapıp derleme yapmaya gerek yok.azıcık formları gezen üyeler çok rahat görebilirler.ben kafamdaki cevaplardan bir kaç tane yazmak isterim
1)bu arkadaşlar bu şekilde intikam aldıklarını sanıyo.mutlaka bir inananla anlaşmazlıkları olmuştur.(benimde oldu sırf inanan biriyim diye antalyada ünv.hocam dersten bıraktı.okulu bıraktım.ama saygımı korudum insanlara.camide hoca falaka yaptı,hiçde bunu kindarlık öğesi yapmadım)
2)psikolojik sorunları var.bir şeye hakaret etmeyle,o şeyin değeri düşmez.yada yüceltmeyle artmaz.altın için ne kadar gereksiz,boş bişey densede altın altındır.gümüş olmaz.tezeğede ne kadar faydalı gübre olur densede tezek tezektir.petrol olmaz.değeri artmaz.
3)sevmiyoları müslümanları(olabilir.ama forma bakınca,çok hümanist,çok insancıl,çok ahlak fenomeni sanılmaktalar.bu çelişkidir.demokratik takımaktalar,ama faşitce saldırmaktalar.müslümanlar budizme inanmaz.yada müseviliğe.ama en azından ateistlerden saygılılar karşı inançlara
4)forumda birçok başlık var,müslümanlar vahşi,savaşçı,saygısız diye.ama hala anlamış değilim kızdıkları müslümanlardan daha saldırgan tutumları.bu da bir çelişki.

şimdi arkadaşlar diycek.eee ne işin var bu formda.sayenizde kafamda kalan bir çok sorunun cevabını buldum.yarın birgün çocuklarım olurda bu konularda sorular sorarsa cevaplarım var şükür.ayrıca bu formda müslümanlar istenmiyosa bilelim ve üyelik yapmayalım.

ayrıca şu şekilde ithamlardan lütfen vazgecelim.siz insanların inançları,gelenek görenekleriyle,tuttukları takımla bile alaycı davranırsanız tepki doğaldır.çok cesareti olan beşiktaş çarşıda hakaret etsin beşiktaşa,yada kadıköyde fenerbahçeye.linç ederler.illaki din yüzünden değildir tepkiler.yada cinayetler.bir insanın kutsal saydığı,değer verdiği ne olursa olsun hakaret ederseniz karşılığını alırsınız.çıkın bir köye gidin.aaa ne kadar ilkel yaşam,tuvalet bile dışarda derseniz o köyden tepki alırsınız.

sevmek zorunda,yada inanmak zorunda değilsiniz.ama hem kanunen hem hukuken-ahlaken saygı duymak zorundasınız.benim antalyada çok ateist,deist arkadaşım oldu.alaysız insan gibi anlaştım.onlarda dinime hakaret etmedi.ve inanıyomki burda sanalda erkeklik yapanlar,sokakta süt dökmüş kedi gibidirler.bir ateist inanmayabilir,ama hem hukuken hem ahlaken saygılı olmak zorundadır.

bu yazımda hakaretvari kelimeler varsa gercekten insan gibi insan üyeleri tenzih ederim.

bakmak ile görmek duymak ile işitmek arasındaki ince bir çizgidir yaşam serüvenimiz...

Önerilen Siteler