Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31-08-2009, 18:16
ShadowSong ShadowSong isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Rüyalar ve olasılıklar

Bilim genelde rüyaları olasılıkla anlatmaya çalışıyor ve her rüya sadece tesadüftür sonucuna varıyorlar.Bende araştırmalarını okuduğumda o sonuca varıyorum ama biraz araştırınca o araştırmalarda yanlış varsayımlar yapıldığını görüyorum.

Mesela bir teoriyi şurada Türkçeye çevirmiş biri;
http://www.elyadal.org/dedektif/ruya2.htm

Çok güzel bir teori,ama orada pazartesi,salı,çarşamba vs. hergün rüya gördüğümüzü varsayıyorlar.Evet hergün rüya görürüz,ama bunları hatırlayamayız ki.Hatırlayamadığımız rüyaları,hatırlarmışız gibi hesaba katmak yanlış değil mi?

2.yanlış varsayımsa,yaşayabiliceğimiz olay sayısı 1000 yada 10,000lerle ifade ediliyor.Aslında sağlam bir varsayım ama,o varsayımda sadece "arkadaşlar ve aile" hesaba katılıyor.Oysa ki ben 15 sene önce sadece 2 dakika gördüğüm biri hakkında rüya görebiliyorum.Daha geçenlerde 10 sene önce bizim okuldaki bir çocuğu facebookta konuşurken gördüm rüyamda,ertesi gün facebooka üye oldu.Burada sadece arkadaşlar yok,10.000 tane olayı 30 arkadaş yerine,500 ve hatta 1000 kişi üzerine kurmak gerekir.

Ben halen,olasılıkla rüyaları anlatabiliceğimizi düşünüyorum,ama bu kadar matematikçiyim diye geçinen,bilimselim diye geçinen adamların,şu basit detayları atlamasına sinir oluyorum.Evrim teorisine yanlış kanıt ortaya sürmek gibi,baştan savma,nasılsa tesadüftür 2 hesap yapalım çıksın ortaya anlayışı bana yanlış geliyor.Burada olasılık konularıyla ilgilenenler var mı?

Önerilen Siteler