Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 07-09-2009, 15:30
high_iq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
high_iq high_iq isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 18 Aug 2009
Mesajlar: 231
high_iq - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Çocuk Gelinin 80 Yaşındaki Kocasına İadesi

http://www.arabnews.com/?page=1&sect...=26&m=8&y=2009

26 Ağustos 2009
Çocuk Gelinin 80 Yaşındaki Kocasına İadesi
Arab News

AL-LAİTH: Geçtiğimiz Pazar günü 10 gündür teyzesinin evinde saklanan 10 yaşındaki gelin babası tarafından bulunup 80 yaşındaki kocasına iade edildi.

Yerel bir gazetenin demeçlerine göre kızın ailesinin iddialarına karşın 80 yaşında olduğunu inkar eden koca, kızın teyzesini işlerine karışmayla suçlamakta. "Benim evliliğim şeriata aykırı değil. Gelinin babasının rıza ve sorumluluğunu içeren bir evliliktir." demiş.

Ayrıca, kendisinin daha önce gelinin ablasıyla nişanlı olduğunu ve bu nişanın kızın öğrenimine devam etmek istediğinden bozulduğunu da eklemiş. "Bu gelişmenin ardından babası küçük kızını teklif etti, bana şeriat kanunları çerçevesinde kensini görme olanağı tanıdı, ben de kendisini kabul edilebilir buldum." demiş.

National Society for Human Rights (NSHR) üyesi Maatouq Al-Abdullah, genç kızların evliliğini düzenleyen uygun bir sistemin olmaması olumsuz psikolojik, sağlık ve sosyal etkiler yaratmaktadır demiş.

"Bu tarz evlilikler Çocuk Hakları Bildirgesi'nin ciddi ihlalidir, ki Krallık (Suud Krallığı) yetişkinliği 18 yaş olarak belirleyen bu beyannameyi imzalamıştır."

http://tr.wikipedia.org/wiki/Çocuk_Hakları_Bildirgesi

لا اعبد ما تعبدون
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:26 .