Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19-09-2009, 20:35
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Utanç Veren Madde/ler

İnsan vücudu, ki maddedir kendisi, bu vücudun bazı maddelerine (uzuv) mahremiyet atfetme nasıl meydana gelmiştir? El neden mahrem sayılmazken, cinsel organlar mahrem sayılır? Oysa aynı hücre, aynı stoplazma, aynı mitokondri, aynı DNA… Maddenin ayıbı olur mu?

Mahremiyet nedir? Neden örtünürüz? Bunun sınırı nedir? Bu sınırı kim belirliyor? Vücudun yarısının örtünüp yarısının açılması gerektiğine modernizm/çağdaşlık/aydınlanmışlık diyen referans noktası olarak neyi gösteriyor? Neden çırılçıplak değiliz? Oysa hayvan akrabalarımızın (!) örtünmekle ilgili kaygıları olmadığı bir gerçek… Hangi enzim, hangi hormon, hangi DNA, evrimin hangi aşaması…? Neden giyiniyoruz?

Üniversitede bir kız arkadaşım vardı. Erkek arkadaşının onu kullanıp daha sonra terk ettiğini ağlaya sızlaya anlatıyordu. Çok üzülüyordum durumuna. O anlatıyordu anlatmasına da kafamdaki filozofun sorularını o anda ona soramıyordum. Ama şimdi sorabilirim:

1- Karşılıklı rıza ile evlilik dışı cinsel ilişkiye girilmiş. Alan razı, veren razı… Niye “kullanılmışlık” hissine kapılınsın? Eğer cinsel ilişkiye girilmeden erkek arkadaşı onu terk etmiş olsaydı, “kullanıldım” ifadesini kullanmayacaktı. “Kullanıldım”ı sağlayan cinsel organdır. Çünkü tokalaştım diye “kullanıldım” diyen yoktur. Madde olan cinsel organa kişiyi intihara zorlayacak bu denli bir iffet verilişinin bilimsel açıklaması nedir?

2- Kullanılmışlık hissine kapılanlar neden hep kadınlar? Ben bugüne kadar “kullanıldım” deyip, bunu bir kadınla yaşadığı cinsellikle açıklayan bir erkeğe rastlamadım. Bu “kullanılabilirliğin” bilimsel temeli nedir? Hani ben Müslüman’ım ya bilimden anlamam, her şeyi Kur’an’la açıklamaya çalışıyorum, siz dinlerden özgürsünüz daha iyi bilirsiniz.

3- Niye giyiniyoruz? Elle penisin farkı nedir? Bir farkı yoksa, neden birini gösteriyoruz da diğerini saklıyoruz?

4- Erkek göğsünü gere gere ortalıkta dolaşırken, kadınlar bunu neden yapamıyor? Kadının tam olarak vücudunun neresi/nereleri mahrem? Bunun ortak bir algısı var mı? Ortak algısı yoksa kimseye çırılçıplak olsun/her tarafını kapatmış olsun kızmaya hakkımız var mı?

5- Kadınlar kara çarşafla dolaşırken “Afganistan” benzetmesi yapanlar, çıplaklığı neden hoşgörürler? Çıplaklığı hadi hoş gördün, çırılçıplaklığa niye karşıdırlar? Kimin ne kadar soyunacağı/kapanacağı bilgisi onların tekelinde midir?

Daha çok soru var, duruma göre gelecek.

Not: Sorduğum sorular ne forumdaki, ne de herhangi bir felsefeye ait bir insan grubuna iffetsizlik/ahlaksızlık suçlaması getirmemektedir. "Sen önce Kur'an'daki/Hadisteki şu cümleye açıklık getir" türünden sorduğum soruların hiçbirinin cevabı olmayan cevaplar vermekten kaçınınız. Sorulara yorum getirirken temelsiz/fevri/histerik açıklamalar getirilmemesi temennimdir. Mümkünse bilimsel olanlar tercihimdir.

Saygılar

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden

Önerilen Siteler