Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20-03-2006, 00:56
Üye Değil

Standart EVRİMİ SAVUN! BİLİMDEN YANA OL!

Üniversite Konseyleri Derneği, 3 Mart 2006 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na fen bilgisi ve biyoloji derslerinde evrim kuramının bilimsel bir biçim ve içerikle işlenmesi ve yaratılış görüşünün müfredattan çıkarılması için dilekçe verdi. Konu ile ilgili olarak bilim insanları tarafından hazırlanan “bilimsel görüş”, Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe ile birlikte iletildi.

Aşağıdaki çağrı, bilimden ve aydınlanmadan yana tüm bilim insanlarını Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan bu görüşe destek olmaya çağırmaktadır (Üniversite Konseyleri web sitesinden alınmıştır):

Evrim kuramını savunan bilim insanlarının girişimini destekliyorum, çünkü...

Okullarımızda bilimsel eğitim verilmeli, çocuklarımız ve gençlerimiz bilimsel düşünceyle donatılmalıdır.

İnsanlık, bilim sayesinde, uzayı fethediyor, atomu parçalıyor, hastalıklara çare buluyor, bilgisayarları ve iletişim teknolojilerini geliştiriyor, depreme dayanıklı yapılar inşa ediyor, kısacası doğayı denetim altına alıyor.

Ama bazıları, din adına, bilime ve eğitime müdahale etmeye çalışıyor. Geçmişte, din adına, Güneş’in Dünya’nın çevresinde döndüğünü savunuyorlardı. Bugün, yine din adına, evrim kuramına karşı çıkıyorlar.

Evrim kuramı, dine karşı geliştirilmiş bir kuram değildir. Canlılardaki çeşitlilik ve benzerliklerin kökenlerini açıklayan bu kuram, bilimsel araştırmalara hız kazandırmış, bilim alanında sayısız uygulama alanı bulmuş, hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde ön açıcı olmuştur. Ama toplumsal yaşamın her alanını ve bu arada eğitimi dinselleştirmek isteyenler, evrim kuramını bir din-bilim çatışmasının konusu haline getirmeye çalışıyor.

“Yaratılış”, bilimsel bir teori değil, dinsel bir inançtır. Bu inancı evrim kuramının karşısına çıkaranlar, insanlığın bilimsel birikimine katkıda bulunmayı amaçlamıyor. Onlar, doğa olaylarının, doğa dışı bir güç tarafından düzenlendiğini kanıtlamayı hedefliyor. Oysa bilim, doğa dışı bir gücün varlık ya da yokluğuyla ilgilenmez. Bu, bilimin bir konusu değildir. Bilimsel düşünce bir yana bırakılırsa, “hızlandırılmış tren” katliamları yaşanır, evrimsel süreçlerden geçen kuş gribi virüsünün ülkemizin dört bir yanına yayılmasına seyirci kalınır, en basit doğa olayları birer felakete dönüşür. Din adına bilime saldıranların gerçek amacı, bilimsel düşünceden yoksun bıraktıkları insanların dinsel inançlarını sömürmektir. Düşünmeyen, sorgulamayan, körü körüne itaat eden, bu dünyadaki yanlışlıkları, eşitsizlikleri ve haksızlıkları “kader” olarak gören insanlar yaratmak istiyorlar.

Tüm bu nedenlerle, fen bilgisi ve biyoloji derslerinde evrim kuramı karşıtlığına yer yoktur. Tam tersine, bu derslerde evrim kuramının en iyi şekilde anlatılması bir zorunluluktur. Yine tüm bu nedenlerle, fen bilgisi ve biyoloji derslerinde yer alan bilim dışı vurguların Milli Eğitim Müfredatı’ndan çıkarılması için Üniversite Konseyleri Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na verilen dilekçeye ek olarak sunulan ve bilim insanları tarafından hazırlanan aşağıdaki görüşü benimsiyor ve destekliyorum.

Önerilen Siteler