AY'ın parlaklığı ve Görevi
Arkadaşlar merhaba,
Uzun bir süredir aklımı meşgul eden bir konu var. Ay'ın oluşumu ve ay'ın yüzeyindeki parlaklık. Ay'ın nasıl oluştuğu konusu hala muamma. Yok dünyadan kopan parça, yok toz-toprak parçalarının dönme hızıyla biraraya gelip son halini alması veya büyük bir meteor un dünyaya çarpması...etc.
Güneş sistemindeki ve diğer sistemlerdeki gezegenler incelendiğinde bazılarının bir bazılarınında birden çok uydusu olduğunu görüyoruz. Örneğin satürn ün 22, uranüs ün 21 uydusu vardır. Ve o gezegenlerde hayat yoktur. Olması da şu an için mümkün gözükmemektedir. Peki içinde milyonlarca canlı barındıran ve güneş sistemindeki tek yaşanabilecek gezegen olan dünyamızın neden 1 uydusu var? Ve bu uydu gerçekten de nasıl matematiksel olarak insanoğlunun hizmetinde. Ay ışığının olmadığı zamanlarda etrafın zifiri karanlık olduğu sadece yıldızların net bir şekilde görüldüğünü bizzat yaşadım. Lafı uzatmadan sormak istiyorum;
Bilen bilir ben hiçbirşeye inanmam. Ve bu inançsızlığımdan şüphe de etmem. Ancaaak, tesadüf sonucu (bir meteorun dünyaya çarptığını varsayarsak) büyük bir kütlenin, dünyaya çarparak onun yörüngesine girip, parlak olan yüzeyi sayesinde insanlara bir şekilde hizmet edebileceği fikri bana biraz yavan geliyor. O zaman aklıma şu soru takılıyor, Neden 2 tane meteor dünyaya çarpıpta 2 uydu oluşmamış. Biri GY küreye diğeri de KYküreye hizmet edebilirdi.
Bu sorularımdan veya yazılarımdan bazıları çeşitli anlamlar çıkarabilir. Unbeliever imana mı geliyor?Dine mi dönüyor? falan gibi....
Hayır öyle bir niyetim yok ama bu konu hakkında bir bilgi sahibi varsa benimle paylaşmasını ve aklıma takılan sorulara cevap bulmasını rica ediyorum. Zira araştırma yapacak zamanım ve mecalim yok (DOMUZ GRİBİ OLMUŞUMDA!)
sevgiler....
|