İsa Hakkında Söylenenler
"Nasıralı isanın ...tarihe damgasını vurmuş en büyük kişi olduğu su götürmez bir gerçektir" - H.G.Wells,İngiliz tarihçi
"Çocukken hem kutsal kitaptan hem de talmuddan eğitim aldım .Aslen Yahudiyim ama Nasıralının kişilğinden hep etkilenmişimdir"
-Albert Einstein ,Almanya doğumlu bilim adamı
"Mesih gelmiş geçmiş en büyük kahramanların içinde eşşiz bir yere sahiptir"
-Philip Schaff ,isviçre doğumlu ilahiyatçı ve tarihçi
"Tümüyle masum bir adam ,düşmanları da dahil olmak üzere insanların iyiliği için kendini kurban olarak sundu ve dünya için fidye verdi. Bu kusursuz bir eylemdi." -M.K. Gandhi ,hindistan ruhani ve siyasi lider
"Hayatımın otuz beş yılı boyunca kelienin tam anlamıyla nihilisttim ,hiç bir şeye inanmıyordum .Beş yıl önce iman etim ve hayatım birden bire değişti"
- Kont Lev Tolstoy , Rus yazar ve filozof
"İsaın yaşamnn tamamiyle efsane olduğunu düşünebilir miyiz ?Aslında dostum, bunun bir efsane olduğunu gösteren hiç bir delil yoktur. Tersine ,isa mesihin gerçek bir kişi olduğunu gösteren kanıtlar, varlığından hiç kimsenin şüphe duymaya kalkmadığı Sokrates in yaşamıyla ilgili kanıtlardan fazla"
-Jean -Jacques Rousseau ,Fransız filozof
Peki siz İsa hakında ne düşünüyorsunuz ? Yukarda ünlü ingiliz tarihçi Wellsten ,dünyanın en büyük bilim adamı Albert Einstein dan ,Gandhiden ,J.J.Rousseau dan ,romanlarını okuduğunuz Tolstoydan vs. örnekler verdim .
Siz ne düşünüyorsunuz ?
|