Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22-11-2009, 13:10
Lusin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lusin Lusin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Deistic Thought´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hadi diyelim Lusin'in dediği gibi olsun.

Yahu bu tanrının kafası hiç mi çalışmaz? Kesin ifadeler kullanmak yerine neden eş anlamlı kelimeler kullanıyor? İleride insanların bu ayetleri yanlış anlayıp katliamlara ve vahşete sebep olabileceğini düşünememiş mi? Bu kadar aptal mı bu tanrı?

Ama bana göre yahve demek istediğini açıkça belirtmiş zaten. Ayetlerini anlamını başka yöne çekmenin lüzumu yok.

Şimdi kuran'daki şiddet ayetlerini gören müslümanlar da aynı şeyi söylüyor ''yanlış çevirilmişler la ayeti'' diye. Bende onlara söylüyorum ''yahu bunu diyanet çevirmiş, o ayetin arapça da başka bir anlamı olsa zaten diyanet bunu asla böyle çevirmez, insanları islam'dan soğutmamak için. kendi bindiği dalı neden kessin diyanet'' diye.

Burda da aynı şeyi söylüyorum. Bu kitabı çeviren imanlı veya her kimse insanları hristiyanlıktan veya musevilikten soğutmamak için böyle çevirmez, gider doğrusunu araştırır yazar. Demek ki türkiye'de mukaddes kitabını art niyetli ve din düşmanı kişiler çevirmiş...
Tanrı'nın değil insanların kafası çalışmıyor. "Öldürmeyin" emrinden sonra bu ayetleri okuyan bir insan nasıl olup da öldürmek gerektiği mantığını çıkarıyor bunu sormak lazım diye düşünüyorum.
Çeviri çalışmalarının kimler ya da nasıl yapıldığı hakkında bir bilgim yok fakat, bunun için alim olmaya gerek yok bir kelimenin anlamına sözlükten bile bakınca 2. ya da 3. anlamları yazıyor zaten. Çeviri çalışmalarının nasıl yürütüldüğünü bilmiyorum ancak İngilizce İncil'de slay, kill ve slew fiilleri kullanılıyor ki bunlar anlamca yakın olsa da farklı durumlarda kullanılan kelimeler, fakat Türkçe'de herşeyi öldürmek olarak çevirmişler. Türkçe de de gayet farklı fiiller kullanma imkanlarının olduğunu düşünmekteyim. Kelime haznesi bu kadar kıt olan bir değil Türkçe. Çevirenlerin acizliği diyorum.

Derin olan kuyu değil kısa olan iptir

Önerilen Siteler