Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14-01-2010, 11:07
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart islamda hiç mi güzel birşey yok??

Teist arkadaşların sitemleri doğrultusunda böyle bir konu düşündüm... tyd, Ulu ve nogada gibi "ılımlı dindar" arkadaşların biz non-teistlere serzenişlerine cevap olabilecek şeyler adına bu konuyu açtım

tyd13´isimli üyeden Alıntı
Azizler, Azizeler ve Üstadlar
Müslümanların tek taraflı baktığını söyleyen bir konu başlığı olmuş. ...................Sitede işlenen konularda İslamiyetle ilgili tartışan nonteist üyelerimiz İslam'ın sadece kötü yönlerini yansıtmaya çabalar iken bu duruma dikkat ediyorlar mı? "İslam'ın şu yönü hoşuma gidiyor" diyebilen nonteist üye(leri)miz var mı?
Siteyi incelediğimizde karşımıza çıkan durumu yansıtabilecek nonteist eski bir üyemiz var mı? "Muhammed masal kitabı yazmıştır" diyen nonteist üyelerimiz bu masallardan bir misal/ders çıkartabilecek yapıda mı? Bu misalleri yaşamlarında uygulayabilecek yapıda mı? "Tanrı adil değil" diyen nonteist üyelerimiz kendi adalet ölçülerinin farkında mı? Güç ve/veya tüzük için kendi adalet anlayışlarını hiçe sayan kaç nonteist üyemiz vardır?
nacizane düşüncelerim : (tekrar olacak ama)

1-islamın doğumdaki suçsuzluk günahsızlık felsefesi bana hristiyanlığa göre daha hoş geliyor... ama bu sadece işin bir yanı yoksa uygulama maalesef islamda da çok kötü... iyi ne var diye düşünüyorum.. mimari iyi ama kısır, resim yok ama ebru ve hat çok güzel (bunlarda resim yapmamak adına zorlamalar ama güzel), müzik yok ama yine de anadolu müziği mistisizmini seviyorum ama bunlarda temel islamla çakışıyor.. arap savaşları falan beni ilgilendirmez.. semavi şeylerin hepsi artık çürümüş .. ne kaldı merak ediyorum islamdan geriye??

2-islam adına anlatılanbirçok masal/hikaye/rivayet bana oldukça komik geliyor. gülmek iyi olduğuna göre bunun bir yararı var sanırım..

3- adalet mi?? islam adaleti sistemi zamanımızda geçerli olabilir mi diye düşünüyorsun?? kişisel baz da "insanları seveceksin" temelli öğütler de tüm öğretilerde mevcut...

hayallah!!! ne kaldı geriye ben bulamadım dostlar... siz bulduysanız dinlemeye hazırım

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......

Önerilen Siteler