Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-02-2010, 07:14
Error999 Error999 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart düşünemeyeceğimi düşünmek korkmama düşününce düşündüğümü konuşmak, paylaşmak...

heyecan verici, sorgulama, araştırma, açık fikirlilik, bilgi, gerçek bilgi, bilginin doğruluğu analizi ve anlamı yorucu düşünce tembelliğine önlem için aklı, mantığı disiplin içine sokmak ihtiyacı ve ardından gelen harmanlanmış yorumlamalar bütünü. Ateist olmakla beraber dinler'deki gibi huzuru bulacağımı değil, bilimin ışığında gerçeği bulacağımı düşündüm ve onunla sert bir şekilde yüzleşeceğimi.

merhaba dostlar, yozlaştırılmış toplumun, eğitimin, ailenin üzerime bıraktığı etkilerden kurtulmak yeni ateist olmuş birine göre bileceğiniz gibi çok kolay değil, 15-16 yaşlarında kuran okuyup namaz kılardım, yalnız kuran okurken bazı ayetlerin çelişkiye girdiğini görürdüm derdim içimden; sanki insan tarafından yazılmış gibi. 17 yaşında kendiliğimden bıraktım ibadeti ve kuran okumaları 2 sene ara verdim, üstünde durmak istemedim 19 yaşıma girdiğimde bana sorgulama ihtiyacı geldi özellikle bir çok nietzsche aforizmalarını okuduktan sonra, beni düşünmeye sevkedip sonuca odaklayan sorgulamaya dürtücü aforizmaları etkiledi. Bu etkilenmelerin sonucunda ateist olmaya karar verdim, şöyle diyelim yarı tarafım deist yarı tarafım ateist

onu öldürdük- sen ve ben.
biz, hepimiz onun katilleriyiz.
ama bunu nasıl yapabildik? denizi nasıl içebildik?
tüm ufukları emen süngeri bize kim verdi?
dünyayı güneşten kopardığımızda ne yaptık?
nereye gidiyor şimdi? nereye gidiyoruz şimdi? tüm güneşlerden uzak!
sürekli batmıyor muyuz? geriye, yanlara, öne, her yöne? var mı yukarıda
veya aşağıda kalan? sonsuz bir hiçlikle başıboş değil miyiz?..
tanrı ölüdür.
tanrı geride ölümü bıraktı.
ve biz onu öldürdük.
f. nietzsche

Önerilen Siteler