|
İki yanlışı birden düzeltelim, zati dikkat eder isen hep yanlışlarını düzeltmekle uğraşmaktayız!
Senin zikrettiğin ayet ellidokuzuncu ayettir!
|
Ne demezsiniz! Az kalsın bodun, Meryem 59ncu ayeti, Meryem 19ncu ayet sanarak günaha girecekti! Gerçi o günaha ben girdim. Meryem 59 olan ayet sayısını meryem 19 yazdım. Bu bir yazım yanlışlığıdır, buradan zeytinyağı karakterine bürünmeniz, konu hakkında örneklemelerinizi yapamamanızın üstünü kapatmak olsa gerek.
|
Böylece arap dilinde çok kullanım sebebi ve dilde kolaylık hikmeti ile kaide dışına çıkıldığının bedihi bir hakikat olduğunu gösterdik Allah ismi celalindeki "el" in lam-ı tarif olmadığını bundan mütevellid başındaki hemzenin de hemze-i vasıl olmadığını, çok kullanım vesilesi ve dilde kolaylık hikmeti sebebi ile hemze-i vasıl muamelesi gördüğünü verdiğimiz misaller ile ispat ettiğimiz gibi bu şekilde kaide dışına çıkılmış başkaca misallerde vererek
|
Henüz bir örnekleme gösterdiğiniz yok. Bir örnekleyiverin, ben de bakayım, yordam dışına çıkılmış başka sözcük var mı? Allah sözcüğünün başındaki elif ile lam harfleri, sizin dediğiniz gibi olsaydı, birinci lam harfi hiç okunmadan üstünden geçilmezdi, buna karşılık hemen bitişiğindeki ikinci lam harfi, sanki yanında lam harfi yokmuş gibi şeddeli okunmazdı. Siz, kendi iddianızı ileri sürmekle uğraştığınız oğuru(zamanı), lam-ı tarif olan "EL (اَلْ)" takısının (artikelinin/harfi tarifinin), 14 şemsi harfden biri olan lam (ل) ile kaynaşarak, ilah sesindeki "i" harfinin imgesi elif(ا)i düşürmesinin olumlanamaz gerekçesini açıklamaya harcasanız, okuyucu için daha yararlı olacaktır. Burada bir yordam dışına çıkmışlık olmadığı için Allah adının yazılışını istisna tutamazsınız ançıp gene de herşey olabilir!
|
bu "ğayy" acaba arapçaya hangi lisandan geçmiş ve bunun delili nedir diyerek merak etmekteyiz
|
Yunanca "yer" demek olan geo'dan Arapçaya geçmiş. Yunancadaki kökü ise gaia.
"Karmaşık işlerin döndüğü çukur yer" demektir. Kur'andaki anlamıda budur.
Meryem 59 ayet karşılaştırması için
Tıklayınız.
Artık yakında cehennem deresine yetişeceklerdir. > Ömer Nasuhi Bilmen
Cehennemdeki "Gayya" vadisini boylayacaklardır. > Elmalılı Meali