İslam,Medeniyeti,Eserleri Ve Gerçekler !
İslam dininin Afro - Arabic coğrafyaya giydirildiğini ve İslamın bu coğrafyada Hristiyanlığın yayılışını engellemeye yönelik bir girişim olduğunu pek çok defa ifade ettim.
Yine İslamın eski medeniyetleri tamamen silip büyük bir coğrafyada insanlığı bir kaç bin yıl geriye götürdüğünü örnekler vererek açıklamıştım.
Sadece bir tanesini söyleyeyim.
İslamın egemen olduğu yerlerde sadece "egemenler" için saraylar ve köşkler ve kaşaneler halka ise hayrına camiler yapıldığını ve bunların bir de garip gurebanın duasını alıp sittin sene egemenliklerini sürdürdüklerini örnekleri ile açıklamıştım.
Sitede açtığım başlıklardan biri de;"İslam:Mimarı olmayan tek medeniyet idi.Geçenlerde bir mimar ailesi buldum.O aile de,"bildiğim gibi" egemenlere saray,köşk halka;egemenlere dua etsinler diye cami yapan bir aile.
Bu gün farklı bir konuya değineceğim..
Konu şu;
İslam medeniyetine ait olduğu ileri sürülen her şey İslam'dan önceki medeniyetlere aittir.Kendinden önceki medeniyetlere ait her şeyi yok edebildiği kadar yok etmiş kalanları da İslama mal etmiştir.
Her şeyi ama her şeyi..
Bir örnek..
Türkiye'de ve İslam dünyasındaki pek çok eser başta cami,mederese,türbe vs olmak üzere pek çoğu eski uygarlıklara aittir..
Türkiye'deki örneğin çok eski medreseler bunun en açık örneklerinden biridir..
Hemen hepsinde eski uygarlıklara ait izler vardır..
Yine İslami zannedilen eserlerin büyük bir kısmı eski uygarlıklara ait resim,heykel ve benzeri motiflerle süslüdür..
Tezimi resimlerle daha açıklayıcı yapmaya çalışacağım.
Bu başlığa katkılarınız olursa daha da yararlı olacaktır.
|