Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 18-04-2010, 02:38
harami1981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
harami1981 harami1981 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateist kendini nasıl tanımlamalıdır?

arkadaşlar son zamanlarda şunu farkettim ki, 'ben tanrıya inanmıyorum', 'herhangi bir dine bağlı değilim', ya da 'bence tanrı yok' gibi açıklamalar bir ateistin gerçek durumunu yansıtmıyor. karşımızdaki kişi, genellikle bir müslüman ( ya da hıristiyan vb.) olduğu için yukarıda yazdığım açıklamalardan 'tanrı var da ben ona inanmıyorum' ya da 'tanrı var ama ben inkar ediyorum' sonucunu çıkarıyor. zaten yukarıdaki cümlelerin hemen ardından 'neden inanmıyorsun' sorusunun gelmesi, bahsettiğim bu durumun ispatıdır.
o halde ben derim ki: bir ateist 'inanç' durumunu açıklamak pozisyonuna girdiğinde öyle bir ifade kullanmalı ki, karşı taraf 'ben yanlış yolda mıyım' diye düşünmeye başlasın. ben son zamanlarda ' inanan taraf sizsiniz, benim size sormam lazım neden inanıyorsun diye' gibi soru işareti bırakacak cevaplar bulmaya çalışıyorum. zaten öyle değil midir; uzun saçlı bir erkeğe ' neden saçını uzatıyorsun' denmesindeki yanılgı da aynıdır: uzun saçlı olmak insanın doğal halidir, asıl uzun saçlıların sorması gerekmez mi 'siz neden kesiyorsunuz saçınızı' diye. yeterince parlak ve direkt cevaplar bulabilirsek, bizi müslüman etme çabasındaki zavallıların zırvalarından da kurtulmuş oluruz. evet onları, kendini müslüman zanneden zavallılar olarak görüyorum; ki çoğunun inandıklarını zannettikleri kuran'ın kapağını bile kaldırmamış olduklarını çok iyi biliyorum.

bilgisiz insan davula benzer: sesi çok çıkar ama içi boştur.

Önerilen Siteler