Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-06-2006, 10:24
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Allah seytani niye yaratti?

peygamberin her sözü ve davranışı,öncesinde ve sonrasında bir şeye hizmet etmiştir.yani söylenen sözün çnünde ve arkasında bir olay olmuştur.o ve benzeri olaylarla ilgili durumlarda baz alınmak üzere de o hadis söylenmiştir.
bak canım,naşi toplantısında şöyle oldu diyorsun.afaki tamamen
hadis şöyle demiş diyorsun.yine afaki
sen bul diyorsun bana.
ben hadislerden hüküm çıkarmaya çalışmam.ben vasat bir müslümanım.ilmihale bakar günlük hayatımı düzenlemeye çalışırım.hadislerden hüküm çıkarabilmem için bütün hadisleri ve oluşma ortamını bilmem gerekir.zira senin düştüğün hataya düşülşür.cımbızla hadis ayıklanmaz.özellikle çelişik görünenler.zirabir ayet diğer ayetleri tamamladığı gibi hadisler de hem ayetlere dayanabilir hem de bir mana bütünlüğü içerisindedir.
bütün hadisleri ve ayetleri heryönüyle değerlendirebilmedikten sonra sadece bir iki satır kuran veya hadisle çelişki var mı yokmu karar vermek haksızlık olur.bu degerlendirmeyi mezhep imamları ki,müctehittirler yapmışlar ve bize sunmuşlar.bunda gocunacak birşey yok.
bizler müctehit olabiliriz belki de,kim uğraşacak.bakarım ilmihale kılarım namazımı.gerisi özel ilgi alanına girer.

Önerilen Siteler