Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-05-2010, 18:01
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart İnancımı kaybettim ; Hükümsüzdür :)

Arkadaşlar, öyle uzun öykü felan beklemeyin benden. Kısaca TD ye duyurmak istedim .

Hrıstıyan inancından vaz-geçiyorum .Tanrı(lar),cennet,cehennem,in-cin-peri,melekler gibi kavramların düşünme organı olan beynin ürettiği fikir olduğunu fark ettim. Bu yüzden bu kavramları reddediyor ve gerçeklikten uzak hayali konular olduğunu söylüyorum. Dini inanç mentalite temelinde bir gerçeklik ifade etmiyor ve bilimsel temelli olmadığından benim için hiç bir önemi yok. Görünmeyen bir zürafanın olduğuna da iman edebilirim ama bu inancım /imanım o zürafayı var kılmaz. Kavramları sorguladım, akıl süzgecinden geçirdm ve bu sonuca ulaştım.

Her varlığın bir yaratıcısı varsa , O zaman Tanrı dediğimiz adamı kim ne zaman var etti ? Burdan hareketle ;

her varlığın bir yaratıcısı /var edeni vardır.
Tanrı bir varlıktır.
O halde tanrının da bir yaratıcısı vardır.

Çok basit bir önerme.Ki sosyoloji okuyanlar yada azıcık genel kültürü olanlar tanrının nasıl bir evrim geçirdiğini de bilirler. Varlığı açıklarken hayali/ mitolojik varlıklara başvurmak yerine yine varlıkla nesnel bilimsel açıklamaya çalışmak en doğrusu. Oltayı gök'e atmıyorum .Orhan hançerli oğlunun düşünce tarihi kitabı gerçekten bana yardımcı oldu.

Algımdaki bu değişimden dolayı bazı hrıstıyan arkadaşlarım beni dışlayacak/ sapkın ilan edicek bunu biliyorum ama doğruluğu sonsuz inanç (hrıstıyanlık ),pratikte hayata geçirilmezse )zaten masaldır.Hikayedir.Bir gerçekliği yoktur.

Unutmadan bana yardımcı olan, tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim.

herkese duyrulur.

saygılar

Konu Natan tarafından (04-05-2010 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler