Turan Dursun Sitesi Forumlarý
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumlarý > Ýbrahimi Dinler > Ýslam

Baþlýk Düzenleme Araçlarý Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-06-2006, 15:31
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kýdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Ateistler hangi Ýslam'ý eleþtiriyorlar?

sn. ÞÝA,
neshedilmiþ ayetler þu anda elimizde bulunan Kur'an'da mevcut mu?
Ýlahiyatçý bir arkadaþýma sordum, bana kesin cevap veremeyeceðini söyledi. Kesin cevabý olmadýðýndan deðil de doðru cevap olmama ihtimaline karþý Allah korkusuyla cevap vermedi.

Neshedilmiþ ayetler hala kur'an'da ise ve biz bunlarý bilmiyorsak Kur'an yine de yeterince doðru bilgi vermiyor bize demektir. Bazýlarý neshedilmiþ ayete göre hüküm verir, bazýlarý diðerine göre.

Hadisleri de sormuþtum ayný ilahiyatçýya. Peygamber zamanýnda yazýlmasý yasak mýydý dedim. O konuda da ihtilaf bulunduðunu, bazen yazýn, bazen yazmayýn dediðini söyledi. þu davranýþ dahi çeliþkili bence. Daha sonra hadislerde nesih var mý dedim, bana eliyle 'fifti fifti' anlamýna gelebilecek bir hareket yaptý, yani olabilir de olmayabilir de. Özellikle kelama dökmekten çekiniyor nesihleri. Ama peygamberin davranýþýný hadis olarak alýrsak, bazen hadislerin yazýlmasýna izin vermesi ve bazen yasaklamasý dahi hadislerde neshin olduðunu gösteriyor bize.

kur'anda dahi nesih varsa hadiste olmasýný yadýrgamýyorum zaten. Ama tutarsýzlýklarý yadýrgýyorum. (monoloðumdur)

Önerilen Siteler