Dinler ve Doğa
Selam arkadaşlar, dinlerin doğaya saygısı olmadığını düşünüyorum. Bunun için en geçerli sebebim ve argümanım; Dünyadaki tüm nimetlerin ( nimetten kasıt, Dünya üzerinde insanın kullanabildiği herşey) insanlar için allah tarafından verildiği söylemidir. Ve insanlarda doğadan bulunan ( diğer insanlar dahil ) herşeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanma haklarını kendilerinde görebilmeleridir.
Hayvanlar çifliklerde, doğal hayatlarından koparılmış ve sadece kar amacı ile yaşamlarına müdahale edilmiştir.
Hayvanların bedenlerinin doğal süreçlerine ( Yani sözüm ona allahın yarattığı gibi olmalarına ), hayvanların ve insanların sağlıklarına zararlı olduğu halde, sadece daha hızlı büyüsün gelişsin ve daha fazla kar getirsin diye hormon, yapay ışık, katkı vs yöntemlerle müdahale edilmesi.
Hayvanlara işkence edilmektedir.
Hayvanlara soykırım uygulanmaktadır (domuzlar).
Doğal kaynakların, tüm insanlığın malı olmasına rağmen ekonomik ve çıkar kapısı haline getirilmesi.
Doğada tüm insanlığın hizmetine sunulan kaynakların, mülkiyet hakkının mutlu azınlıklar tarafından ele geçirilip, gerekirse yöre halklarını madenlerinde esir gibi çalıştırarak yaptıklarını meşrulaştırması ve bunların hepsini gönül rahatlığıyla dini sebeplere bağlayabilmeleri.
Doğanın tüm etmenleri-elementleri ve süreçleri tüm insanlığa ait olmasına rağmen, din adına yağmalanmaktadır.
Başlığı; katılımların yönlendirmesi ümidiyle giriş bölümü ile bıraktım. Gelişme ve sonuç kısımlarının herkesin ortak fikirleriyle oluşması için ucunu açık bıraktım.
Dinlerin doğal yaşam talanını meşrulaştırması için öne sürdüğü gerekçeler:
İnsanoğlu dünyadaki en önemli canlıdır.
Tüm dünya insanoğlu için yaradılmış ve kullanımı ile alakalı ona hür irade verilmiştir.
Öldürmek meşrulaştırılmıştır, çözüm yerine ölüm veya şiddet empoze edilmiştir. Şiddet uyguşlayabilme duygusu insandaki egoyu kırbaçladığı için geri fikirli insanlar ve toplumdarda daima baş tacı edilmiştir (kılıçlı bayraklar, at avrat silah vsvs çoğaltılabilir).
Rızk kavramı, dünyadaki zengin kesim ihtiyacı olduğundan multi misili fazlasına sahip olduğu halde daha fazlasını isteyip insanlığa hiçbir fayda sağlamamaktadır.
bkz: Arabistan
Dinlerde kayırmacılık vardır ve bunun en büyüğü "herşeye hükmeden çoban" empozesi ile insandır.
Katılımlarınızı beklerim.
Sevgi ve saygılarımla Nova.
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.
Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.
Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
|