Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25-07-2010, 20:54
üye001 üye001 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hücre ve Evrimle İlgili Soru

''DNA nın üzerinde "Histon" adı verilen bazı moleküller vardır.Bu moleküller DNA nın belirli bölgeleri dışında diğer tüm bölgelerinin üzerlerini kaparlar.Örneğin göz hücrelerinizde, bu moleküller yanlızca DNA nın gözle ilgili bölgelerini açık tutar.Diğer tüm bölgeler ise bu moleküller tarafından kapatılır.Aynı şey dil veya karaciğer hücreleri içinde geçerlidir.Mesela bir hücre dil hücresi olacaksa DNA nın yanlnızca dili meydana getirecek bölgeleri açık tutulur.Diğer bölgeler ise "Histon" lar tarafından kapatılır.''
Şimdi benim merak ettiğim şey bu histon denen varlıklar o hücrenin vücudun hangi konumunda olduğunu nereden biliyorda nereyi kapatacağını bilebiliyor bu varlıklar akıllımıdır?
2. olarak dna bildiğimiz gibi bir kütüphane gibi ve içinde veriler var,peki bir kitabı okumak için yazıldığı dili bilmek gerekir peki bu dna nın dilini evrimsel süreç nasıl oluşturmuştur ve hücre akıllımıdırda bu dili kullanabiliyor kendi içinde bir iletişim sağlayabiliyor?Sadece dna konusunda değil hücrenin içinde muhteşem bi yaşam var sanki içerde zeki varlıklar yaşıyormuş gibi bu nasıl oluyor.
3. olarak ta benim anlayamadığım şey mesela balina ve yunusların karadaki memelilerin evrimleşmesiyle oluştuğu söyleniyor hatta ket miller in sunumundada orta kulaktan falan bahsediyor,peki bu orta kulak zeki midirki aman beni taşıyan memeli suya girsin balina olsun ben şu şekle girersem o denizde duyar falan yani bu şekilde olmuyor heralde bunlar nasıl oluşuyor,bana açıklayabilecek olan varmıdır?
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum ciddiye alıp yanıtlarsanız sevinirim.

Önerilen Siteler