16 yaşındayım ve sonuç...
merhabalar...
Ben son derece müslüman bir ailenin oğluyum.annem babam ablam çevremdeki hemen hemen herkez ibadetini yapan kişilerdir.küçükken yaşım on iki on üç ken namazımı orucumu , hemen hemen her ibadetimi yapardım.Yapardım ama niye yaptığımı bilmezdim.Sırf allah beni sevsin beni cennetine alsın ona karşı güzel bir kul olabilmekdi. Ama gerçektende öyleydi. Allahtan çok korkuyordum.Bunda çevremin payı oldukça büyük. Bana hep derlerdi eğer sen bunu yapmazsan eğer namaz kılmazsan oruç tutmazsan vs vs gibi konuşarak bende bir korku olmaya başladı.O zaman ilk sorumu kendime sordum. Allah neden kendi yarattığı kuluna işkence yapmak , korkutmak ister. Demekki bu allah kendini bişey zannediyor.Neyse ben korku içinde yaşamaya devam ettim bir süre.
Yaşım birazdaha ilerledi. Din hocama aklıma takıldığım her soruyu sorardım. Oda cevaplamaya çalışırdı ama benim istediğim cevaplar ince cevaplar değildi.Hepsini kabataslak cevaplardı. Din kitabını okuttururdu bize. İnanın gerçekten her sureden her hadisten mutlaka bir soru bulup o soruyu direk hocaya sorardım.Hoca bana şöyle derdi. Eğer ayetleri sureleri en ince ayrıntısına kadar düşünürsen işin içinden çıkamazsın dersi.İnanın böyle bişey olamaz. Demekki din hocasıda ayetleri en ince ayrıntısına kadar düşünseydi belki o da çelişkili bulurdu.Bu soruyu ona sormadım.kendimce fikirer yürütmeye çalıştım.Neyse orta oku bitti resmen din hocası beni dinsiz olarak görüyordu.Halbuki ben kafamı karıştıran soruları sorup bir cevap alıp kendimce yorumlar yapıp doğruyu bulmaktı.Ama sonuçta hoca anlayacağını anlar.Ortaokulll bitti.Liseye başladım.yine tek düşünden inanmaktı.Yaratıcıydı.Sadece bunun ikisini düşünyordum.Benim arkadaşarımın büyük çoğucuma namazlarına gitmezdi.Bende dahil.Niye gidiyim ki. Vaktimi boşboşa harcayım.20dakka namaz kılacağıma 20 tane soru çözüp kendimi geliştirirö.Zaten muhammed dememişmi ´´İlimle geçen bir geçe ibadete geçen bin geceden daha hayırldıır.Rumuz:muhammed. Cumaya nerdeyse kimse gitmezdi.Bi gün sınıfa müdür geldi.Müdürümüzde tam bir cematçi.Direk geldi şu soruyu sordu: ´´Áranızda kaç kişi müslüman ? ´´ dedi. Ben size soruyorum bu soru ne demek.Allah kahretsinki o gün dinden bi soğudum ki zaten soğuktum iyice beni mahvetti.
Aslında sözü fazla uzatmak istemiyorum.Şu an yaşım 16 ve özgür düşünüyorum.Hiçkimseden korku duyma ihtiyacı hissetmiyorum.En önemlisi kuranı kim olduğu belli omayanadının muhammed oduğunu söyeyen birinin yazdığını hemen hemen her DEİST kardeşim biliyor.Mucizelere asla ama aslaaaaaaa inanmam. Yani kısaca aklımın almayacağı ve gözümle görmeyeceğim hiçbir şeye inanmayacağım. Bu dünyayı , gezegeneri , insanları , hayvanları ,bitkileri , dağları taşları yaratan yaratıcıya en önemlisi bizi yaratan yaratıcıya son derece teşekküer ediyorum. Ama kimsede kimseyi kandırmasın: muhammed, cin , melek , ibllllllis , şeytan , kuran ´´ diye bir şey YOK.
Saygılarımla
|