Ateistler Zalim midir?
Oldukça kişisel ve bilimsel verilerden uzak bir deneyimimi sizinle paylaşma ihtiyacı duydum.
1. Dini yalanlayanı gördün mü?
2. İşte o, yetimi şiddet ve sitemle itendir.
3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmeyendir.
4. İşte (böyle) namaz kılanların vay haline ki,
5 Onlar namazlarından gaflet içindedirler.
6. Onlar hem riyakârlık yapanların ta kendileridir.
Benim dinden çıkmamın sebebi şuydu; gayet islami kurallara uygun bir hayat çerçevesinin içerisinde gidip-geliyor, insanlara yardım etmeye çalışıyordum. İnsanları islama davet ediyordum.
Bir de din adamları derlerdi ki; "Kur'an konuşan kitab'dır"
Ne zaman bir soru sorup rastgele bir sayfa açsam, asla karşılaşamıyordum soruma uygun cevapla.
Yine, din adamları derlerdi ki;" Kur'an oku, rahatlarsın"
Okuyorum, okuyorum... Cehenneme ayetleri... Huzur değil; sürekli korkmaktan psikolojim sarsılmıştı. Huzur bulmuyordum, kimsenin cehennemde yanmasını istemiyordum sırf inanmadı diye.
Bir gün yine kur'an okuyup yatağıma uzandıktan sonra Cehennemi tahayyül etmeye başladım. Kur'anı geniş anlamda düşünüp, "Bu ne saçma sapan bir oyun?" dedim, " Dünya kadar güzel bir yeri yaratıyorsun; inanmayanlar ya da başka dine mensuplar çoğunlukta, hepsini yakmakla tehdit ediyorsun."
İçimi sıkıntılar kaplıyordu. Bir anda doğrulup çakmak aradım.
"Yeter ulan yeter, yanalım hepimiz! Bu ne saçma bir oyun!" diye bağırdığımı hatırlıyorum; çünkü kur'ana göre öyle görünüyordu ki "Pek çoğumuz yanacaktı"
Din adamları derlerdi ki; Allah bütün duaları kabul eder.
O zaman benim duamı kabul etmek zorundaydı; müthiş bir öfke ile bağırdım.
"Cehennemini yok et Allah! Ben kimsenin yanmasını istemiyorum!"
Ve böylece ateizm öyküm başladı. Bunun yanı sıra yukarıdaki ayetlerin pratiğe yakışmadığını görüyoruz; öyle ki devrimci liderler neden devrim yaptı sorusuna verilecek cevap kur'anın cevabına ters düşüyor.
Ben inanırken de, inanmazken de sokak çocuklarının peşine düştüm, harçlık koymak için ceplerine.
Söyleyin müslümanlar, bir ateist kimsenin cehennemde yanmasını istemediği için, yetime hala harçlığını verdiği için zalim midir?
|