Uygarlığımızın Sorunları ve Geleceği...
Bu başlığı açmamda ki nedenlerden biri, internet veya basın yoluyla veya bilimsel dergiler tarafından yayımlanan makale ve gözlemlerle dünyanın sorunlarını ve geleceğe dönük durumunu dillendirmek istedim. Bunun genele orantısını öğrenmek için ise kabaca konu hakkında ki fikirlerimizi ve ne düşündüğümüzü anlamak.
İkinci neden ise, yazı yazarken hata yaptığımız da attığımız kağıtlar ile bozuk musluklardan damlayan suların dünya genelinde oluşturduğu israf aklıma geldi, işe yaramayan bir kağıt atmak veya bozuk bir musluktan damlayan suyu kimse umursamaz ama dünyanın birçok yerinde bunların gerçekleştiğini düşünürsek, dünya kaynaklarının nasıl heba edildiğini daha iyi anlarız.
BU BAŞLIKTA; dünya da ulaştığımız uygarlık düzeyinin sorunları, çözüm önerileri, bu önerilerin bilimsel yönteme uygunluğu ve geleceği hakkında ki görüşlerimizi belirtelim.
1-NÜFUS YOĞUNLUĞU; uygarlığı tehdit eden etmenlerden biri nüfusun bazı ülkelerde orantısız çoğalmasıdır ki bunlara en güzel örnekler gelişmemiş ve gelir düzeyi düşük ülkleredir. Bu ülkelerde eğitimsiz ve kontrolsüz çoğalan nüfus bir sonra ki nesil için de lokomotif görevi görmektedir, bu da, bağlı bulundukları ülkelerde üretime katkılarından çok kambur olmaktadır.
Elbette bu ülkeler de geri kalmışlığın ve gelir düzeyinin düşük kalmasın da, yönetici sınıfların da etkileri vardır. Eğitilmemiş olmaları da bağlı bulundukları sistemin aynı şekilde devam etmesini sağlamaktadır, bu durum ise bilinçli bireylerin sistemin tersine çevrilmesi için harcayacakları zamanı ve enerjinin iki katına çıkmasına neden olmaktadır.
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ; İlkokuldan başlayarak nüfusun kontrolü hakkında bir ders programının uygulamaya konulması, sosyal aktivitelere önem verilmesi ve bireyin karşılacağı sorunlar hakkında doğrudan değil dolaylı olarak bilgi verilmesi ve olayların çözümün de düşünce ve sorgulama yönteminin gerektiğinin anlatılması, evlilikten sonra ise çocuk sahibi olmamın geciktirilmesi.
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"
Ernesto Che Guevera
|