Evet İslam en güzel dindir ve Muhammedde en süper peygamberdir. Bazı arkadaşlar sahih hadisler ve ayetlere dayanarak İslamı ya da Muhammedi eleştiriyorlar. Peki bu yaptıkları ayıp değilmi?
Evet belki Muhammed evlatlığının karısından hoşlanıp elinden almış, 9 yaşında bir kızla cinsel ilşkiye girmiş, cihad ettiği düşmanlarının erkeklerini öldürtüp kadınlarına tecavüz ettirmiş, Kurana kendini hibe etmek isteyen bütün kadınlar gelsin; hepiniz bana helalsiniz diye ayet koymuş, olabilir.
Ancak bütün bu yaptıkları Muhammedi eleştirmenizi gerektirmez. Çünkü Muhammed ganimetten aldığı hisselere ve on küsur defa evlenip, onlarcada cariye sahibi olmasına rağmen çok fakir bir insandı. Bütün gün aç gezerdi, yemek diye sirke suyu içerdi. Yaptığı evliliklerinde cinsellikle hiç bir alakası yoktu.
Ayrıca bundan sonra lütfen sahabenin Muhammed diye seslendiği adama Hz. Muhammed deyin. Hatta bütün Müslümanlara Hz. deyin. Böylesi daha uygundur.
Not: Bu başlığı tebliğci arkadaşlara yardımcı olabilmek için açtım. Genelde çok uzun yazdıkları için açtıkları başlıkları okumak zor oluyordu, ben onların adına kısalttım ve hafiften mizahi öğelerle süsledim. Yaşasın tebliğci arkadaşlar ve çeteleri. *