
10-01-2011, 17:34
|
 |
Üye
|
|
Üyelik tarihi: 14 Sep 2010
Mesajlar: 160
|
|
Neden Müslüman Değilim - İbn Warraq
Humeyni tipi bir fetvadan korktuğu için İbn Warraq takma adını kullanan yazar “Neden Müsliüman Değilim” adlı kitabında gerekçelerini anlatıyor. “Tanrı Büyük Değildir” kitabının yazarı ünlü Christopher Hitchens’in – kansere yakalandığı için köktenciler tarafından “oh olsun” sevinç ünlemleriyle (bizim sitede bile) anılan – bir de Ateist Portal adlı bir kitabı var. Bu kitapta ünlü ateist vs seçkinlerin görüşlerinden alıntılar var. Bunlardan eski Müslüman ikisi İbn Varraq ve Ayan Hırsi Ali. Burada bunların çeşitli görüşlerini aktarmaya çalışacağım. Belki inançlı üyelerimiz aktarılan konularda elverişli ve aydınlatıcı açıklamalarda bulunurlar.
NUH ve TUFAN
Nuh tarafından teknenin yapımı, evrensel sel ve bütün hayvanların kurtarılması hep Tekvin’den (Genesis Yaratılış) alınmıştır. Öykünün açık saçmalıkları gösterilince Hıristitanlar bu fabli düz anlamı ile algılama eğilimini – doğal olarak her sene kayıp teknenin kalıntılarını aramaya çıkan düz kafalı köktenciler dışında –bırakmışlar. Diğer yandan rasyonel düşünceye bağışık görünen Müslümanlar kanıtla yüzleşmeyi yadsıyorlar. Besbelli bir şeyin üzerinde duruyor gibi görünsem de efsanedeki saçmaları göstermek için argümanları gözler önüne sereceğim. Keşke daha çokları da daha sık olarak besbelli şeylerin üstünde dursalar.
Nuh’un, her türden bir çifti tekneye alması istenmişti (Sure 11.36 – 41). Bazı zoologlar yaşayan böcek türünün belki de on milyon (10.000.000) olduğunu sanıyorlar, hepsi tekneye sığar mıydı? Doğru, fazla yer kaplamazlar, öyleyse daha büyük hayvanlara dikkatimizi verelim: Sürüngenler, 5.000 tür; kuşlar , 9.000 tür ve memeli sınıfı 4.500 tür. Notakord organizmaları içeren grupta 45.000 tür var. Hangi büyüklükte bir tekne 45.000 tür hayvanı alır? Yılandan file, kuştan ata, suaygırından gergedana her türden 2 çift olduğuna göre 90.000 hayvan eder. Nuh bunların hepsini birden nasıl çabucak topladı? Amazonlardan tembelhayvanların (sloth – vikipedi: Tüm memeliler arasında en yavaş hareket eden hayvanlar olarak bilinirler. Dakikada en fazla yarım metre kadar hareket ettiği hesaplanmıştır. Tembel hayvanlar, günde 15 ila 18 saat uyuyarak en çok uyuyan hayvanların başında gelirler. Kalan zamanda ise yemek yerler ve tutundukları ağaç dalını değiştirirler) varışını ne kadar bekledi?
Kanguru , bir ada olan Avustralya’dan basıl çıktı? Kutup ayısı Nuh’u nerede bulacağını nasıl bildi? Robert İngersoll’ün sorduğu gibi, “saçmalıklar bundan ileriye gidebilir mi?” Ya bu fantastik öykünün düz kelime anlamıyla algılanamayacağı sonucuna varırız, ya da Allah için her şeyin mümkün olduğu şeklinde oldukça zayıf bir yanıta başvururuz. O zaman neden Allah bu kadar karışık ve (en azından Nuh için) zaman alıcı bir yöntemin ayrıntılarına girmiştir? Neden uzun bir uğraş yerine hızlı bir mucize ile Nuh ve diğer hak tanır insanları kurtarmamıştır?
Evrensel bir tufanın hiçbir jeolojik kanıtı yok. Gerçekten bazı yerel tufan göstergelerine rastlandı ama hiç birisi bırakın bütün dünyayı, Ortadoğu’yu bile örtmedi. Şimdi biliyoruz ki Tufan’ın Kuran rivayetlerine temel olan İncil rivayetlerinin Mezopotamya efsanesinden türetildiğini biliyoruz: “Mezopotamya ve İbrani öykülerini geriye doğru özellikle herhangi tufanla ilgili olarak izlemek için hiçbir neden yoktur. İbrani kurmacası Mezopotamya efsanelerinden oluşturulmuştur. Öyküler kurmacadır, tarih değil.
.
Tanrının tek mazereti var olmamasıdır – Stendhal
|